Onderhandelingen Delhaize en Unilever leveren niks op

Unilever en winkelketen Delhaize hebben dinsdagavond nog onderhandeld, maar die gesprekken leverden niets op. Dat zegt Aurélie Gerth, woordvoerster van Unilever. Delhaize besloot na de jaarlijkse onderhandelingen met haar leveranciers een groot aantal producten van Unilever uit haar winkels te bannen. Beide partijen laten weten dat ze bereid zijn om verder te onderhandelen. Een datum voor nieuwe gesprekken is er evenwel nog niet.
11 februari 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Unilever en winkelketen Delhaize hebben dinsdagavond nog onderhandeld, maar die gesprekken leverden niets op. Dat zegt Aurélie Gerth, woordvoerster van Unilever. Delhaize besloot na de jaarlijkse onderhandelingen met haar leveranciers een groot aantal producten van Unilever uit haar winkels te bannen.

Unilever publiceerde intussen in verschillende kranten een advertentie met daarin de afbeelding van enkele van de door Delhaize geweerde producten en de mededeling "Spijtig genoeg tijdelijk uit de rekken bij Delhaize. Gelukkig wel volop in de rekken bij de andere supermarkten".

"De bedoeling is vooral om onze consumenten te informeren", zegt Gerth over de advertentie. De woordvoerster laat ook weten dat er verder onderhandeld zal worden. Een datum voor nieuwe gesprekken is er evenwel nog niet. Delhaize-woordvoerster Liesbeth Rogiers geeft eveneens te kennen dat beide partijen binnenkort opnieuw rond de onderhandelingstafel zullen zitten.

"Wij blijven openstaan voor een dialoog en willen een constructieve oplossing", aldus Rogiers, die niet wenst te reageren op de krantenadvertentie van Unilever.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek