header.home link

Omzet Barry Callebaut in stijgende lijn ondanks crisis

23 januari 2009
Barry Callebaut heeft zijn omzet tijdens het eerste kwartaal van het boekjaar 2008/2009 licht zien toenemen met 0,7 procent, tot 1,429 miljard Zwitserse frank. Volgens de chocoladefabrikant werd nog een groei gerealiseerd ondanks een moeilijke omgeving. "Na een ongewoon zwakke novembermaand, steeg het aantal bestellingen opnieuw in december", zegt de Belg Patrick De Maeseneire, topman van de groep.
Lees meer over:

Barry Callebaut heeft zijn omzet tijdens het eerste kwartaal van het boekjaar 2008/2009 licht zien toenemen met 0,7 procent, tot 1,429 miljard Zwitserse frank. Volgens de chocoladefabrikant werd nog een groei gerealiseerd ondanks een moeilijke omgeving. Zo zagen klanten zich verplicht hun voorraden te verkleinen om hun balans op het einde van het jaar te verbeteren.

"Na een ongewoon zwakke novembermaand, steeg het aantal bestellingen opnieuw in december", zegt de Belg Patrick De Maeseneire, topman van de groep. Barry Callebaut leed ook onder ongunstige wisselkoersen, door de stijging van de Zwitserse frank ten opzichte van euro, pond en dollar.

Een stevige groei in de opkomende markten in Oost-Europa en Azië, en een groter marktaandeel in Noord-Amerika, compenseerden de terugval van de verkoop in West-Europa. Barry Callebaut houdt vast aan zijn groeiprognose. Tegen 2010/2011 wil de chocoladefabrikant zijn operationele resultaat met 11 tot 14 procent zien toenemen en zijn nettowinst met 13 tot 16 procent, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Barry Callebaut is actief in 26 landen en stelt meer dan 7.000 mensen tewerk. De chocoladeproducent heeft ook een belangrijke productiesite in België, in Wieze.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek