Nieuwe look en nieuw fruitbier voor brouwerij Liefmans

Duvel Moortgat, nieuwe eigenaar van brouwerij Liefmans, heeft donderdag een aantal veranderingen bij de Oudenaardse brouwerij aangekondigd. De bestaande bieren krijgen een nieuwe look, en er werd ook een nieuw fruitbier gelanceerd.
30 april 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Duvel Moortgat, nieuwe eigenaar van brouwerij Liefmans, heeft donderdag een aantal veranderingen bij de Oudenaardse brouwerij aangekondigd. De bestaande bieren krijgen een nieuwe look, en er werd ook een nieuw fruitbier gelanceerd.

"De Belgische biercultuur kent een ongeëvenaard vakmanschap en een enorm rijk verleden", vindt de ceo van Brouwerij Duvel Moortgat, Michel Moortgat. "Brouwerij Liefmans is in onze ogen een zeer belangrijk deel van deze knowhow en deze rijke geschiedenis. Daarom hebben we bij de overname nagedacht over hoe we de brouwerij nieuw leven konden inblazen. Met respect voor haar verleden, maar zonder in nostalgie te vervallen".

En dat nieuw leven uit zich in een nieuwe look voor de klassiekers, Liefmans Kriek, Goudenband en Oud Bruin. Het bekende kriekbier krijgt daarbovenop een andere naam: Liefmans Cuvée-Brut. De brouwerij krijgt er ook een nieuw bier bij: het Liefmans fruitbier, waarbij het gewone kriekbier versneden wordt met vruchtensappen van aarbei, framboos, krieken, vlierbessen en bosbessen tot een zoet zomerbier.

Brouwerij Liefmans werd eind 2007 failliet verklaard. In februari 2008 kreeg Duvel Moortgat de tijdelijke exploitatie toegewezen, en in juni maakte de brouwerijgroep bekend dat het Liefmans definitief overnam.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek