Nederland krijgt grasfabriek

In het Nederlandse Friesland gaat een fabriek voor grasraffinage gras verwerken tot vezels en eiwitten. Dat heeft projectleider Gjalt de Haan van Hoogland Gras- en Groenvoeders bekendgemaakt. Van de vezels kan papier gemaakt worden en de eiwitten kunnen voor diervoerder gebruikt worden.
15 maart 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:07

In het Nederlandse Friesland gaat een fabriek voor grasraffinage gras verwerken tot vezels en eiwitten. Dat heeft projectleider Gjalt De Haan van Hoogland Gras- en Groenvoeders bekendgemaakt. Van de vezels kan papier gemaakt worden en de eiwitten kunnen voor diervoerder gebruikt worden.

Veel boeren hebben volgens De Haan een grasoverschot. "Wij kunnen dat gras dan weer tot nieuwe producten verwerken". Het project dat twee jaar duurt, start vanaf mei. Dan wordt het eerste gras verwerkt.

De proeffabriek kost in totaal 2,2 miljoen euro. Het Samenwerkingsverband Noord Nederland en Economische Zaken dragen 1,2 miljoen euro bij. Een aantal participanten zoals diervoederbedrijf Beukers en kartonfabriek Eska Graphic Board financieren de rest.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek