Milcobel neemt Yogho! Yogho! en Choco! Choco! over

De Belgische zuivelcoöperatie Inza - dochter van Milcobel - neemt de zuivelmerken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! binnen de Europese Unie over van het Nederlandse FrieslandCampina. Buiten de EU blijft FrieslandCampina eigenaar van de merken. Bij de overname zijn geen medewerkers betrokken.
1 juli 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

De Belgische zuivelcoöperatie Inza - dochter van Milcobel - neemt de zuivelmerken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! binnen de Europese Unie over van het Nederlandse FrieslandCampina. Buiten de EU blijft FrieslandCampina eigenaar van de merken. Bij de overname zijn geen medewerkers betrokken.

FrieslandCampina moest van de Europese Commissie op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar voor zijn merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! in België en Nederland. Dat was een voorwaarde van de Commissie om de fusie tussen Friesland Foods en Campina goed te keuren.

De Nederlandse zuivelonderneming heeft nu een principeovereenkomst bereikt met het Belgische Inza, een dochterbedrijf van Milcobel. Inza zal de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! in de Europese Unie overnemen van FrieslandCampina, maar geeft de Nederlanders tegelijkertijd een licentie voor de merken binnen de EU en buiten de Benelux. Buiten de Europese Unie blijft FrieslandCampina eigenaar van de merken.

"Het komt er eigenlijk op neer dat Inza het hele pakket Benelux gaat verzorgen", zegt Willy Lambrechts, directeur marketing & sales van Inza. Daartoe behoort ook de productie. De bedoeling is dat Yogho! Yogho! en Choco! Choco! voor de Benelux op termijn geproduceerd worden in de vestiging van Inza in Schoten. Daar werken zowat 235 mensen.

Inza kan tot twee jaar lang een beroep doen op FrieslandCampina voor de productie. Op die manier heeft het de tijd om de productieovergang vlot te laten verlopen. De aankoop betekent voor Inza immers een toename van de activiteiten met 10 procent, aldus Lambrechts. Inza heeft nu een jaarproductie van 150 miljoen liter.

Of er ook nieuwe banen gecreëerd zullen worden in Schoten, is nog niet duidelijk. "We gaan dat nu allemaal bekijken", zegt Lambrechts. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat Inza uiteindelijk besluit "de productportfolio beter te spreiden", of met andere woorden kleinere contracten van de hand te doen.

De volledige productie van Yogho! Yogho! en Choco! Choco! vindt momenteel plaats in twee Belgische vestigingen van FrieslandCampina: Aalter en Sleidinge. Dat een deel gaat verdwijnen, zal geen gevolgen hebben, zo zegt communicatieverantwoordelijke Rob van Dongen van FrieslandCampina. De productie voor de Benelux vormt wel een belangrijk deel van de verkoop van Yogho! Yogho! en Choco! Choco!, maar slechts een klein deel van de volledige productie in die vestigingen, zo luidt het.

Bron: Belga/Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek