header.home link

Milcobel mag kaas uit Moorslede opnieuw in handel brengen

6 mei 2022

De kaasvoorraad van Milcobel, die uit voorzorg tijdelijk geblokkeerd werd na een listeriabesmetting in de fabriek in het West-Vlaamse Moorslede, mag opnieuw in de handel gebracht worden. Dat melden het bedrijf en het Voedselagentschap vrijdag.

Lees meer over:

Milcobel bevestigde vrijdag dat de oorzaak van de besmetting terug te voeren is tot het onderhoud van één van de zeven pekelbaden en de voorbereidende werken. "Producten die in die periode in het betrokken pekelbad hebben gezeten, zijn ofwel geblokkeerd in de fabriek, of werden reeds uit voorzorg teruggeroepen", benadrukt het bedrijf.

Op basis van een uitgebreide staalname van meer dan 3.000 stalen hebben volgens Milcobel geen met listeria besmette producten de consument bereikt. De eerder aangekondigde recall bij de consument van bepaalde kazen blijft onverminderd gehandhaafd. 

Milcobel zal in samenspraak met het FAVV de voorwaarden definiëren waarop de kaasvoorraden opnieuw kunnen geleverd worden en de fabriek te Moorslede stapsgewijs weer kan opgestart worden. De verpakkings- en leverzone wordt opgestart op maandag 9 mei.

Uitgelicht
Op aandringen van het federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft Milcobel een reeks producten teruggeroepen na een listeriabesmetting in de fabriek in Moorslede. De besmetting me...
3 mei 2022 Lees meer

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek