header.home link

LV-AgriLens maakt het boeren gemakkelijker

Het Departement Landbouw en Visserij heeft op Agriflanders een nieuwe app voorgesteld: LV-AgriLens. De app is een aanvulling op het e-loket, waarmee landbouwers nu essentiële informatie op het veld zelf kunnen raadplegen alsook hun bedrijfsdossier bij het departement gemakkelijker kunnen vervolledigen via hun smartphone.

14 januari 2023  – Laatste update 15 januari 2023 11:49
Lees meer over:
PXL_20230113_131728355_3

LV-Agrilens werd ontwikkeld om gemakkelijk informatie op het veld aan te bieden aan landbouwers. In LV-AgriLens vindt de landbouwer of loonwerker onder andere essentiële informatie over zijn percelen. Zo kan de gebruiker tijdens de ploeg- of zaaiwerkzaamheden op het veld snel een aantal zaken nagaan: welke teelten stonden er de voorbije jaren op dit perceel? Welke categorie waterloop loopt er langs dit perceel? Ook kunnen er snel foto’s opgeladen en doorgestuurd worden naar het departement.

“Doordat de foto’s voorzien zijn van GPS-coördinaten kunnen deze als bewijsmateriaal dienen in hun dossier. Bovendien winnen ze ook heel wat tijd en hoeven ze niet telkens op een desktop in te loggen in hun elektronisch dossier”, vertelt Patricia De Clercq, secretaris-generaal van het Departement Landbouw en Visserij. “Ook is er is nog veel ruimte om LV-AgriLens verder te ontwikkelen. De app biedt mogelijkheden om in de toekomst meer advies op maat te verlenen aan de gebruiker via de GPS- coördinaten.”

Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) moedigt alle Vlaamse landbouwers aan om de komende weken en maanden de app te ontdekken. “Voor een duurzame toekomst is het belangrijk dat de Vlaamse land- en tuinbouwsector voluit gaat voor digitalisering. LV-AgriLens zet onze land- en tuinbouwers op de weg van de digitalisering.”

E-loket Departement Landbouw en Visserij geoptimaliseerd
Uitgelicht
Een verbeterde navigatie en een duidelijkere lay-out, dat zijn de nieuwigheden van de geüpdatete versie van het e-loket die het Departement Landbouw en Visserij dinsdag online...
9 januari 2023 Lees meer

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek