header.home link

Met grote publiekscampagne vragen jonge landbouwers een toekomst in Vlaanderen

31 maart 2021

Met een grote publiekscampagne willen jonge Vlaamse land- en tuinbouwers kenbaar maken dat ze zich grote zorgen maken over hun toekomst. “Wij zijn de toekomst van de Vlaamse landbouw in Vlaanderen, maar het lijkt er soms op dat men vergeet dat die landbouw toekomstperspectief, kansen en ruimte nodig heeft”, zegt Maarten Moermans, ondervoorzitter van Groene Kring.

Boerenvooruwtoekomst_beeld_Groene Kring

Met een grote sticker- en bannercampagne wil de grootste organisatie voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen de aandacht van de burger op een positieve manier vestigen op het belang van jonge boeren. Groene Kring zal daarvoor maar liefst 3.000 autostickers, 450 vrachtwagenstickers en 200 grote banners die in het Vlaamse landschap geplaatst worden, verspreiden. Daarop staat de slogan: ‘Jonge boeren: voor uw voedsel, uw landschap & uw toekomst’.

“Boeren zorgen namelijk voor de productie van voedsel en hebben daarvoor ruimte nodig. Om ervoor te zorgen dat de boeren van de toekomst dit kunnen blijven doen, hebben ze nood aan een vergunningsverlening die helder, eerlijk en gebaseerd op feiten is. Daarnaast hebben jonge boeren grond nodig om op te boeren”, legt voorzitter Bram Vanhecke uit. Op beide vlakken rijzen er volgens de jongerenorganisatie vandaag problemen. “Daarbovenop komt nog eens de stikstofwetgeving die recent werd verworpen waarvoor jonge boeren wellicht een hoge prijs zullen moeten betalen.”

De leden van Groene Kring willen met deze grootschalige campagne luid en duidelijk van zich laten horen: “om te kunnen blijven zorgen voor uw voedsel en uw landschap, zijn jonge boeren onontbeerlijk”. Wie zijn of haar steun wil betuigen aan de jonge landbouwers in Vlaanderen, kan bij één van de stickers of banners van de actie een foto nemen en die delen op Facebook met de hashtag #boerenvooruwtoekomst.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Groene Kring

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek