Menselijke vergissing aan basis listeriabesmetting kaas

Een vergissing tijdens het productieproces lag aan de basis van de besmetting van Oostenrijkse kazen met de listeriabacterie, waardoor acht mensen in Oostenrijk en Duitsland om het leven kwamen. Dat heeft de Oostenrijkse groep Prolactal bekendgemaakt. De listeriabesmetting vond plaats via een eigen merkkaas van Lidl.
1 maart 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:11
Lees meer over:

Een vergissing tijdens het productieproces lag aan de basis van de besmetting van Oostenrijkse kazen met de listeriabacterie, waardoor acht mensen in Oostenrijk en Duitsland om het leven kwamen. Dat heeft de Oostenrijkse groep Prolactal bekendgemaakt. De listeriabesmetting vond plaats via een eigen merkkaas van Lidl, die onder het private label Reinhardshof in de rekken lag.

In november vorig jaar werden de bewaarmiddelen die de ontwikkeling van listeria in de kazen moesten tegengaan, tweemaal "per vergissing" vervangen "door stoffen die geen afdoende bescherming bieden zoals we inmiddels hebben kunnen vaststellen", luidt het in een mededeling.

De directie zegt pas in januari 2010 op de hoogte te zijn gebracht. "We kunnen niet uitsluiten dat kazen met een verhoogde concentratie listeria op de markt zijn gebracht", voegt de Oostenrijkse producent Prolactal er nog aan toe.

De listeriabesmetting vond plaats via een eigen merkkaas van Lidl. De twee besmette kaassoorten lagen onder het private label Reinhardshof in de schappen.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek