nieuws

Low Impact Man minimaliseert aantal voedselkilometers

nieuws
Steven Vromman, beter gekend als 'Low Impact Man', eet een week lang alleen voedingsmiddelen geproduceerd in een straal van 10 kilometer rond zijn huis.
26 september 2011  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:16
Lees meer over:

Gentenaar Steven Vromman, beter gekend als 'Low Impact Man', eet een week lang alleen voedingsmiddelen die in een straal van 10 kilometer rond zijn huis geproduceerd zijn. Op die manier wil hij samen met het Gents Milieufront de herkomst en de voedselkilometers van ons voedsel in de kijker zetten.

Op vraag van het Gents Milieufront waagt Vromman zich aan de uitdaging om een week lang enkel voedingswaren te eten die in een straal van 10 kilometer rond zijn huis geproduceerd zijn. "Groenten en fruit zullen geen problemen opleveren. In september en oktober staat er veel op de oogstkalender", weet Vromman. Pasta en rijst zal hij een week links moeten laten liggen. "Vlees zou ik nog wel vinden, maar ik ben vegetariër en ik denk niet dat vleesvervangers als tofu in Gent gemaakt worden", zegt Vromman. Extra moeilijk wordt het wanneer hij de herkomst van alle ingrediënten laat meetellen.

Het Gentse Milieufront wil met de actie van 'Low Impact Man' aantonen hoe afhankelijk wij zijn van transport voor onze voedingsmiddelen. "Als de transportsector drie dagen zou staken, dan zijn alle supermarkten leeg", is hun vrees. Bedoeling is dat het mensen overtuigd om meer streek- en seizoensgebonden te eten. Op de website van het Gents Milieufront toont een kaartje waar Vromman zijn voedingsmiddelen bij elkaar gesprokkeld heeft.

Meer info: Plat Gantois

Bron: Het Laatste Nieuws/eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek