Kansen voor Lummense vestiging FrieslandCampina

FrielandCampina Professional. Dat is de nieuwe naam van de Lummense vestiging van Friesland Foods na de fusie van de Nederlandse zuivelcoöperatie met sectorgenoot Campina. In de nieuwe constellatie wordt Lummen de Europese zetel van de afdeling 'professional', die producten vervaardigt voor onder meer voedingsbedrijven, bakkers en horecazaken.
16 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

FrielandCampina Professional. Dat is de nieuwe naam van de Lummense vestiging van Friesland Foods na de fusie van de Nederlandse zuivelcoöperatie met sectorgenoot Campina. In de nieuwe constellatie wordt Lummen de Europese zetel van de afdeling 'professional', die producten vervaardigt voor onder meer voedingsbedrijven, bakkers en horecazaken.

Voortaan worden vanuit Lummen alle Europese activiteiten rond producten voor professionele klanten aangestuurd. "Dat levert synergieën op, maar ook pijnlijke beslissingen", zegt directeur Frans Smeulders. "Het besluit om de vestiging in Oud Gastel te sluiten, is daar één van". Een deel van de productie van Oud Gastel komt zals bekend naar Lummen, wat 18 extra jobs oplevert en een bijkomende investering van 8,5 miljoen euro vergt.

De nieuwe rol voor de vestiging in Lummen houdt in dat productievestigingen in Nuenen en Lyon, joint-ventures in Lissabon en Barcelona, een zusterbedrijf in Griekenland en een aatal verkooppunten in Europa vanuit Lummen zullen opgevolgd worden. De kleine, maar sterk gespecialiseerde groep 'professional' is binnen FrieslandCampina is goed voor 717 werknemers en een omzet van 410 miljoen euro.

Bij de Lummense vestiging van FrieslandCampina, waar 360 mensen werken, ziet men een aantal opportuniteiten. "Lummen wordt op het vlak van room in spuitbussen zelfs het wereldwijde competentiecentrum", vertelt Smeulders. "We zijn nu marktleider in Europa en willen die positie nog uitbouwen. In andere activiteiten, zoals de productie van room, ijs, shakes, mixen en desserts voor bakkers en horeca, gaan we inzetten op de ontwikkeling van nieuwe producten".

"In onze activiteiten voor industriële bakkerijen willen we de leiding nemen in de Benelux, Frankrijk en Duitsland, en onderzoeken of er in Groot-Brittannië mogelijkheden liggen. Ons onderzoekscentrum zal daarbij een belangrijke rol spelen", besluit Smeulders.

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek