header.home link

Jonge boeren vragen om ruimte

Jonge boeren uit heel Limburg vormden op drie verschillende locaties met tientallen tractoren de verlichte hashtag #geefboerenruimte. Groene Kring Limburg vraagt zo ruimte om te ondernemen en een degelijk vergunningsbeleid. "Met deze actie met 250 tractoren willen we een duidelijk signaal geven aan de regering", klinkt het.

13 december 2020  – Laatste update 13 december 2020 14:54
geefboerenruimte_GroeneKring

Jonge boeren uit heel Limburg zijn op hun tractor geklommen om op drie verschillende locaties #geefboerenruimte te vormen. Met deze actie willen ze laten zien dat het belangrijk is, om binnen de wettelijke kaders, ruimte te geven aan ondernemers. De jonge landbouwers willen verder, maar zien de toekomst somber in op deze manier.

"Vergunningen zijn nodig om het bedrijf te kunnen ontwikkelen, om het economisch rendabel te houden, maar ook om te zorgen dat we aan de nieuwe normen kunnen voldoen wat betreft dierenwelzijn en de uitstoot van emissies", klinkt het bij de landbouwers van Groene Kring Limburg. "Om een toekomstgericht bedrijf te runnen is een goede bedrijfszekerheid en daarmee een vergunning cruciaal. Het ongefundeerd weigeren van vergunningen door de Vlaamse regering brengt de ondernemingszekerheid van jonge landbouwers in gevaar en is onleefbaar voor jonge landbouwers."

"Daarmee willen we niet zeggen dat alles vergund moet worden, maar wel dat er geluisterd moet worden naar de experten", reageert Sam Magnus, ondervoorzitter van Groene Kring. "Geen vergunningen meer uitgeven zal ervoor zorgen dat we over 20 jaar geen boeren meer hebben in Vlaanderen.”

Met deze actie willen de jonge boeren een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. "We staan klaar om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier", klinkt het. "Het huidige beleid plaatst jonge boeren echter onder een stolp. We reiken de hand uit om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen."

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Groene Kring

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek