"InBev op zoek naar bod voor Koreaanse dochter"

AB InBev, dat vorige maand reeds een belang van 20 procent in zijn Chinese dochter Tsingtao heeft verkocht, zoekt biedingen tot 2,5 miljard dollar voor zijn Koreaanse filiaal. Dat zeggen twee bronnen met kennis van zaken aan het financiële persagentschap Bloomberg. Volgens de anonieme bronnen zocht AB InBev contact met verschillende bedrijven, zoals de Zuid-Koreaanse Lotte Group, het Japanse Asahi Breweries en SABMiller. Ook een aantal investeringsfondsen behoren tot de potentiële kopers.
4 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

AB InBev, dat vorige maand reeds een belang van 20 procent in zijn Chinese dochter Tsingtao heeft verkocht, zoekt biedingen tot 2,5 miljard dollar voor zijn Koreaanse filiaal. Dat zeggen twee bronnen met kennis van zaken aan het financiële persagentschap Bloomberg.

Volgens de anonieme bronnen zocht AB InBev contact met verschillende bedrijven, zoals de Zuid-Koreaanse Lotte Group, het Japanse Asahi Breweries en SABMiller. Ook een aantal investeringsfondsen zoals Affinity Equity Partners, MBK Partners of Unitas Capital behoren tot de potentiële kopers.

De biedingen op de Koreaanse Oriental Brewery zouden tussen de 2 en 2,5 miljard dollar liggen. Tegen de derde week van februari zouden de biedingen moeten binnen zijn. Met dit geld kan AB InBev een deel van zijn 45 miljard dollar schulden terugbetalen die gemaakt werden voor de overname van het Amerikaanse Anheuser-Busch.

Bij de verschillende bedrijven wil men voorlopig geen commentaar kwijt. Bij de verkoop van een deel van Tsingtao liet de woordvoerster van AB InBev wel verstaan dat het bedrijf nog meer desinvesteringen plant. Alle opties liggen open, luidde het toen.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek