Hermès kweekt zelf zijn krokodillen

Hermès, de Franse producent van onder meer luxehandtassen, is gestart met de kweek van krokodillen op boerderijen in Australië. Dat heeft alles te maken met vraag en aanbod.
10 juni 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Hermès, de Franse producent van onder meer luxehandtassen, is gestart met de kweek van krokodillen op boerderijen in Australië. Dat heeft alles te maken met vraag en aanbod. De lederactiviteit is de sterkst groeiende productlijn van het bedrijf, maar het aantal krokodillen in het wild slinkt.

Bemiddelde klanten moeten soms meerdere jaren wachten op welbepaalde handtassen in exotisch krokodillenleder. De prijs kan dan ook oplopen tot ongeveer 35.000 euro voor een exemplaar. "Soms zijn drie tot vier krokodillen nodig voor één enkele handtas", legt Hermès-topman Patrick Thomas uit in Het Nieuwsblad. "Daarom kweken we nu zelf krokodillen".

Wie er zelf ook mee wil beginnen, moet weten dat de krokodillenkweek een dure aangelegenheid is: de reptielen moeten apart gehuisvest worden zodat ze elkaars huid niet beschadigen. Zowat een derde van de krokodillen sterft bovendien in gevangenschap.

Voor Hermès zijn de lederwaren ondanks de crisis in de luxesector een echte groeipool. Ze tekenen al voor veertig procent van de omzet. "We kunnen de vraag niet bijhouden en kampen zelfs met lange wachtlijsten. En het opleiden van nieuwe werknemers vergt nu eenmaal flink wat tijd", besluit Patrick Thomas.

 

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek