header.home link

Heeft Vlaanderen er een wolf bij?

7 mei 2021

Volgens het Agentschap Natuur en Bos (ANB) zijn er duidelijke aanwijzingen dat er in Vlaanderen een nieuwe wolf is. Het agentschap raadt aan om uit voorzorg het kleinvee ’s nachts op stal te zetten of achter een elektrische omheining.

Lees meer over:

De wolf verscheen duidelijk op camerabeelden. Eerder werd ook een aangevreten kadaver van een ree gevonden. Vermoedt wordt dat de wolf de voorbije dagen de grens met Nederland heeft overgestoken.

“De eerste inschatting is dat deze wolf minstens enkele dagen verbleef in de omgeving van het Brabantse Wal in Nederland en het grenspark Kalmthoutse Heide en de daarop aansluitend open gebieden”, luidt het bij ANB. “Om misverstanden uit te sluiten: de schapenslachtoffers die halfweg april op de Kalmthoutse heide vielen waren niet het werk van een wolf, maar van een hond.”

Als hij zich definitief vestigt, is er kans dat Vlaanderen binnenkort een tweede wolventerritorium telt

ANB

ANB kan op dit moment nog niet inschatten of het om een ‘doortrekker’ gaat of als het dier van plan is om zich in de regio te vestigen. Dat moet verder onderzoek en monitoring door ANB en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) uitwijzen. Bovendien wordt de exacte locatie waar het dier gezien is niet bekend gemaakt om “geen ongewenste bezoekers te lokken”.

“Als hij zich definitief vestigt, is er kans dat Vlaanderen binnenkort een tweede wolventerritorium telt.” Natuur en Bos raadt aan om het kleinvee 's nachts uit voorzorg te beschermen. 

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek