Haven van Brussel kijkt naar spoor voor aanvoer fruit

De Haven van Brussel hoopt op een betere spoorverbinding om op termijn haar Europees Centrum voor Fruit en Groenten (ECFG) te bevoorraden, zo heeft de Brusselse staatssecretaris Brigitte Grouwels gezegd op een seminarie over duurzame ontwikkeling dat door de Gemeenschap van Ondernemingen georganiseerd werd in de Haven van Brussel. Het ECFG werd in 1981 opgericht en verwerkt jaarlijks duizenden tonnen groenten en fruit op een terrein van 13 hectare.
18 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

De Haven van Brussel hoopt op een betere spoorverbinding om op termijn haar Europees Centrum voor Fruit en Groenten (ECFG) te bevoorraden, zo heeft de Brusselse staatssecretaris Brigitte Grouwels gezegd op een seminarie over duurzame ontwikkeling dat door de Gemeenschap van Ondernemingen georganiseerd werd in de Haven van Brussel.

De Haven heeft zich aangesloten bij Ferrmed, een vereniging die door de privésector werd opgericht om de concurrentiekracht van de Europese bedrijven te verbeteren door spoorexploitatiesystemen op de as tussen Scandinavië en de Middellandse Zee te verbeteren. De vereniging wil de havens en luchthavens beter op het hinterland laten aansluiten en duurzame ontwikkeling steunen door verontreiniging en uitstoot van broeikasgassen te beperken.

Ferrmed wil bestuderen of een doorlopende as van goederenvervoer via het spoor mogelijk is om deze vorm van transport over lange afstand te stimuleren. Het ECFG werd in 1981 opgericht en verwerkt jaarlijks duizenden tonnen groenten en fruit op een terrein van 13 hectare.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek