Gentse universiteit huldigt Cacaolab in

De faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de UGent huldigde deze week officieel haar Cacaolab in. Dat moet ons land een unieke onderzoeksinfrastructuur bieden voor wetenschappers en bedrijven die actief zijn met chocolade. Het chocolade-onderzoek kadert binnen de activiteiten van het excellentiecentrum Food2Know.
3 juni 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

De faculteit bio-ingenieurswetenschappen van de UGent huldigde deze week officieel haar Cacaolab in. Dat moet ons land een unieke onderzoeksinfrastructuur bieden voor wetenschappers en bedrijven die actief zijn met chocolade. Onderzoek naar chocolade vormt al jaren een belangrijk onderzoeksonderdeel binnen het Laboratorium voor Levensmiddelen- technologie- en proceskunde, dat wordt geleid door professor Koen Dewettinck.

In het laboratorium is het mogelijk om op de vrij kleine productieschaal van vier kilogram op een representatieve manier chocolade te maken. Onderzoekers kunnen daarbij elke stap in het productieproces met wetenschappelijke analyses opvolgen en zo nieuwe productiesamenstellingen of -wijzigingen in de processtappen onderzoeken. Ook bedrijven kunnen in het laboratorium terecht. In het Cacaolab kan niet enkel chocolade, maar ook pralinevulling gemaakt worden.

Het chocolade-onderzoek kadert binnen de activiteiten van Food2Know, een excellentiecentrum dat onderzoekers uit meer dan 35 laboratoria verenigt, met wetenschappers verbonden aan verschillende faculteiten van de UGent, de Hogeschool Gent en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek