header.home link

Franse restaurateurs moeten origine van hun vlees vermelden

31 januari 2022

Vanaf 1 maart moeten Franse restaurants en foodservicebedrijven de herkomst van hun vlees vermelden en of het vlees vers is of ingevroren. Dat heeft het Franse ministerie van Landbouw aangekondigd.

Lees meer over:

Voor rundsvlees bestaat de maatregel al sinds 2002. Voor kip, varkensvlees, lamsvlees en schapenvlees golden ze vooralsnog enkel in supermarkten en beenhouwerijen.

De uitbreiding van de maatregelen is een antwoord op de toenemende interesse van consumenten in de oorsprong en traceerbaarheid van hun voeding. De Franse regering rekent erop dat de toegenomen transparantie de consumptie van lokaal vlees zal verhogen. Momenteel komt de helft van het vlees dat in de food service geserveerd wordt immers uit het buitenland, stelt Julien Denormandie, de Franse Minister van Landbouw en Voeding.

“Door de transparantie voor de consument te verhogen, zal de regering de kwaliteit van de voeding en van onze restaurateurs verhogen. Met deze wetgeving zetten we een nieuwe en noodzakelijke stap, maar we moeten verder gaan en in het bijzonder op grote schaal investeren in een modernisering van onze schoolkantines en de korte ketens ondersteunen via het plan France Relance”, gaat Denormandie verder.

Donderdag verschijnt de nieuwe wet in het Frans Staatsblad.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek