header.home link

FarmFun opent nieuwe vestigingen in Geel en Aalter

17 maart 2021

FarmFun heeft er met melkveebedrijven uit Geel en Aalter twee locaties bij. Daarmee is het initiatief, dat teambuilding organiseert op boerderijen, aanwezig in alle provincies in Vlaanderen.

farmfun-geel-1250

FarmFun werd in 2015 opgericht door Patrick Weltjens en Caroline Van Dijck. Zij runnen een melkveebedrijf met 250 koeien in het Limburgse Bocholt. In hun zoektocht naar manieren om te diversifiëren, zijn ze gestart met de organisatie van teambuildings voor bedrijven en verenigingen.

Ondertussen hebben ze franchises in Merchtem, Essen en Poperinge. “Dit jaar zwaaien nog twee boerderijpoorten open”, vertelt Patrick Weltjens. “Op 1 juli die van Yves Wildemauwe en Evelien De Roo in Aalter en heel binnenkort in Geel met Rob Dierckx en Ingrid Lenaerts.” 

Verbreding als enige optie

Beide landbouwgezinnen namen het bedrijf over van hun ouders maar vonden de voorbije jaren moeilijk groeimogelijkheden. “Uitbreiden is vandaag de dag niet evident”, vertelt Rob Dierckx die samen met zijn vrouw Ingrid het melkveebedrijf met ruim 300 koeien in Geel uitbaat sinds 2017. “De oplossing lag dus in nevenactiviteiten. Toen we kennismaakten met het FarmFun-concept waren we meteen enthousiast. We zijn allebei heel sociaal, maar als melkveehouder heb je binnen je job niet zoveel contact met mensen. Bij teambuildings is dat net het uitgangspunt. Bovendien vinden we het leuk om mensen te laten kennismaken met het leven op de boerderij.” 

Rob Dierckx en Ingrid Lenaerts-farmfun-Geel-714

Ook de collega’s uit Aalter geven aan dat ze met hun 150 koeien stilaan het plafond bereikten. “In onze streek is er immers weinig grond beschikbaar”, zegt Yves Wildemauwe. “Bovendien missen we het contact met mensen op de boerderij. Dus ook wij zagen in FarmFun meteen een opportuniteit. Al stap je daar na 20 jaar focussen op melkvee niet zomaar in. Het is tenslotte een totaal andere business. Maar we zijn er helemaal klaar voor. Zonder corona waren we misschien al gestart. Maar die hele crisis gaf ons de tijd om alles grondig voor te bereiden.” 

Yves Wildemauwe en Evelien De Roo-farmfun-Aalter-763

Coronaproof

Vanaf het moment dat de coronasituatie het toelaat, zijn bedrijven en verenigingen welkom in Geel. “We ontvangen groepen van 10 tot 100 personen. En valt er regen op de geplande teamdag? Geen enkel probleem. Onze stallen en hangar zijn groot genoeg om alle teambuildingopdrachten binnen te kunnen doen”, vertelt Ingrid Lenaerts. Hun doel is om minstens 200 groepen te ontvangen in het eerste jaar.

De boerderij in Aalter opent op 1 juli de deuren. Op dit moment wordt nog gebouwd aan een ontvangst- en eetruimte die straks plaats moet bieden aan groepen tot 100 man. “Waar wij het meeste naar uitkijken? Onze bezoekers soigneren! Minstens even goed als onze dieren. De media schetsen daar soms een totaal verkeerd beeld van. Met FarmFun krijgen we de kans om dat bij te stellen.”

Met de nieuwe vestigingen in Aalter en Geel is FarmFun aanwezig in elke Vlaamse provincie. “Dat was onze ambitie”, zegt Weltjens. “Maar we blijven verder zoeken naar melkveehouders die hun activiteiten willen uitbreiden.”

Wie straks ook een ‘funfarmer’ wil worden, moet wel over een aantal specifieke skills beschikken. “Een melkveebedrijf runnen is natuurlijk iets helemaal anders dan teambuildings organiseren”, legt Weltjens uit. “Je hebt voeling nodig met het bedrijfsleven en moet groepen kunnen enthousiasmeren. Een mens is nu eenmaal kritischer en veeleisender dan een koe. Rob, Ingrid, Yves en Evelien hebben alvast de juiste instelling en vaardigheden. FarmFun in Aalter en Geel wordt gegarandeerd een succes.”

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: FarmFun

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek