Exotische kruiden en eetbare bloemen in opmars

Speciale kruiden en eetbare bloemen zijn erg in trek. Dat blijkt uit het succes van kruidenbedrijf Bell’Aroma, de Europese marktleider.
13 oktober 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:13
Lees meer over:

Bell’Aroma is een familiezaak uit Vlezenbeek waar eetbare bloemen en speciale kruiden worden verhandeld. Die markt lijkt te bloeien, want de firma breidt uit met een nieuw serrecomplex en een nieuwe verpakkingsafdeling. In 15 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot de grootste Europese (onafhankelijke) invoerder van kruiden.

Speciale kruiden en eetbare bloemen zijn erg in trek. Dat ondervindt tenminste de familie Van Laethem in hun kruidenbedrijf Bell’Aroma. De firma koopt en verdeelt exotische kruiden en eetbare bloemen afkomstig uit mediterrane landen. Daarnaast kweekt ze in Vlezenbeek ook zelf kruiden en speciale bloemen zoals viooltjes, Oost-Indische kers en reukerwten, om snel te kunnen inspelen op onverwachte bestellingen van klanten.

De producten worden meer en meer geleverd aan grootwarenhuizen, speciaalzaken en restaurants. “Dankzij onze kruiden en planten kunnen chef-koks en hobbykoks hun gerechten creatief heruitvinden”, vertelt John Van Laethem in Het Laatste Nieuws. “Er is een grote vraag naar exotische en vergeten kruiden, salades, eetbare bloemen, zeekraal en minigroenten. Op 15 jaar tijd zijn we uitgegroeid tot de grootste Europese kruidenhandelaar. Onze producten zijn dan ook te vinden in winkels en groothandels over heel Europa.”

De meeste verkoopactiviteiten van Bell’Aroma vinden plaats in een vestiging aan de Brusselse Vroegmarkt. In Vlezenbeek bevinden zich de verpakkingsafdeling en de eigen serres. “Omdat de vorige locatie aan de Lenniksebaan te klein geworden was, hebben we nu een nieuw serrecomplex van 1.000 vierkante meter en nieuwe bedrijfsgebouwen van 880 vierkante meter gebouwd”, vertelt Van Laethem in Het Nieuwsblad.

Bron: Het Laatste Nieuws/Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek