nieuws
Eredoctoraat voor onderzoek levensmiddelenchemie
nieuwsDe K.U.Leuven reikt op 15 juni een eredoctoraat uit aan professor Alfons Voragen van de Universiteit & Researchcentrum van het Nederlandse Wageningen. Het gaat om een facultair eredoctoraat op voordracht van het departement Levensmiddelen- en Microbiële Technologie van de Faculteit Landbouwkundige enToegepaste Biologische Wetenschappen.
13 april 2004
De K.U.Leuven reikt op 15 juni een eredoctoraat uit aan professor Alfons Voragen van de Universiteit & Researchcentrum van het Nederlandse Wageningen. Het gaat om een facultair eredoctoraat op voordracht van het departement Levensmiddelen- en Microbiële Technologie van de Faculteit Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen.
Voragen wordt gelauwerd voor zijn onderzoek op vlak van levensmiddelenchemie waarbij hij bestanddelen identificeerde die de kwaliteit van de grondstof en de verwerking tot ingrediënten of levensmiddelen beïnvloeden en enzymatische processen die kunnen gebruikt worden om de functionele en nutritionele eigenschappen van het eindproduct te verbeteren. Zijn onderzoek kent talloze toepassingen in de bereiding van fruitsappen, broodbereiding of de industriële bereiding van tarwezetelmeel.
Bron: Belga