nieuws

Eredoctoraat voor onderzoek levensmiddelenchemie

nieuws
De K.U.Leuven reikt op 15 juni een eredoctoraat uit aan professor Alfons Voragen van de Universiteit & Researchcentrum van het Nederlandse Wageningen. Het gaat om een facultair eredoctoraat op voordracht van het departement Levensmiddelen- en Microbiële Technologie van de Faculteit Landbouwkundige enToegepaste Biologische Wetenschappen.
13 april 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:53
De K.U.Leuven reikt op 15 juni een eredoctoraat uit aan professor Alfons Voragen van de Universiteit & Researchcentrum van het Nederlandse Wageningen. Het gaat om een facultair eredoctoraat op voordracht van het departement Levensmiddelen- en Microbiële Technologie van de Faculteit Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen.

Voragen wordt gelauwerd voor zijn onderzoek op vlak van levensmiddelenchemie waarbij hij bestanddelen identificeerde die de kwaliteit van de grondstof en de verwerking tot ingrediënten of levensmiddelen beïnvloeden en enzymatische processen die kunnen gebruikt worden om de functionele en nutritionele eigenschappen van het eindproduct te verbeteren. Zijn onderzoek kent talloze toepassingen in de bereiding van fruitsappen, broodbereiding of de industriële bereiding van tarwezetelmeel.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek