header.home link

Einde heropbouw La Lorraine voorzien voor najaar

19 januari 2009
De industriële bakkerij van La Lorraine in Ninove, die eind oktober voor een groot deel door een brand werd vernietigd, zou rond het najaar weer heropgebouwd moeten zijn. Momenteel is men zo goed als klaar met de opruimingswerken. Aan de buitenkant is niet veel meer te zien van de schade die de brand drie maanden geleden aanrichtte bij La Lorraine. "Dat komt omdat men momenteel bezig is de opruimingswerken te finaliseren, maar de heropbouw moet nog beginnen", legt woordvoerder Luc Verhasselt uit.
Lees meer over:

De industriële bakkerij van La Lorraine in Ninove, die eind oktober voor een groot deel door een brand werd vernietigd, zou rond het najaar weer heropgebouwd moeten zijn. Momenteel is men zo goed als klaar met de opruimingswerken. Aan de buitenkant is niet veel meer te zien van de schade die de brand drie maanden geleden aanrichtte bij La Lorraine.

"Dat komt omdat men momenteel bezig is de opruimingswerken te finaliseren, maar de heropbouw moet nog beginnen", legt Luc Verhasselt, woordvoerder van La Lorraine Bakery Group, uit. Die heropbouw zou tegen september of oktober van dit jaar klaar moeten zijn. Momenteel zijn er in de beschadigde afdeling in Ninove drie lijnen operationeel, een vierde zou nog in januari moeten heropstarten.

De overige werknemers zijn in andere afdelingen van de bakkerijgroep tewerkgesteld. "Ook de arbeiders zijn intussen grotendeels opnieuw aan het werk, op enkele mensen na die technische werkloosheid verkiezen omdat het voor hen te moeilijk is om zich naar een andere afdeling te verplaatsen", aldus Verhasselt.

Hoeveel deze ramp de bakkerijgroep nu gekost zal hebben, wordt volgens de woordvoerder nog steeds onderzocht. "Wat wel goed nieuws is, is dat we bijna geen omzetverlies hebben geleden. We hebben meteen na de ramp onze bestellingen zo goed als volledig kunnen afwerken, waardoor we ons cliënteel hebben kunnen behouden, en het zelfs aangroeit", merkt Verhasselt nog op.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek