Eerste boer actief in groendienst voor zorgbehoevenden

Landbouwer Michel Renders uit Hoeleden is de eerste boer die actief wordt in het project 'groendienst voor zorgbehoevenden'.
28 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Landbouwer Michel Renders uit Hoeleden is de eerste boer die actief wordt in het project 'groendienst voor zorgbehoevenden'. Landelijke Thuiszorg van KVLV zette in maart 2008 in Vlaams-Brabant het project op om deze groep mensen bij te staan in tuinklusjes zoals het maaien van gras, snoeiwerk, onkruid wieden of ruimen van bladeren.

Op een jaar voerden de vijf tuinmannen van de dienst 4.657 uren tuinonderhoud uit voor 181 gezinnen. Van bij de start wilde Landelijke Thuiszorg ook boeren inschakelen in het project. Zij beschikken immers over aangepaste machines zodat de werken makkelijker uitvoerbaar zijn. Het is voor de boer een bijverdienste en het kan tevens het imago van de sector verbeteren.

Michel Renders was woensdag aan de slag in Attenrode-Wever waar hij tegen een onkostenvergoeding het snoeisel van een pas geknipte lange haag met zijn tractor snel en efficiënt opruimde en wegvoerde, een job die voor de groendienst praktisch onmogelijk zou geweest zijn.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek