Dina Tersago wil zorgboerderijen meer bekendheid geven

Zorgboer Staf Deboes heeft het hart van Dina gestolen. "Zorgboeren kunnen het verschil maken. Ik wil graag helpen het concept zorgboerderij te promoten".
15 oktober 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:09
Lees meer over:

Al enkele weken kunnen we de zoektocht van zorgboer Staf Deboes naar een geschikte vrouw volgen in het VTM-programma 'Boer zoekt vrouw'. "Zorgboerderijen kunnen voor mensen met een beperking het verschil maken", zegt presentatrice Dina Tersago. "Ik wil graag helpen om het fenomeen meer bekendheid te geven".

Staf Deboes was met zijn zorgboerderij een van de pioniers in Vlaanderen. Dagelijks haalt hij 'hupboer' Ronny op uit de instelling om mee te helpen op het bedrijf. Staf en de boerderij vormen de rode draad doorheen het leven van Ronny.

Dat Staf een sociale, warme en hartelijke man is, is menig vrouw niet ontgaan. Maar ook Dina Tersago heeft een boon voor de zorgboer. "Staf is tegelijk een vriend en vaderfiguur voor Ronny. Hoe die jongen bij Staf openbloeit, dat is fenomenaal. Ik was werkelijk ontroerd om die twee bezig te zien".

Helemaal vertrouwd met het fenomeen zorgboerderij was de presentatrice niet. "Ik associeerde het eerder met huifkarrentochten die boeren organiseren voor personen met een fysieke of mentale beperking. Maar deze editie liet me zien hoezeer een zorgboerderij voor sommige mensen het verschil kan maken. Ik wil er dan ook alles aan doen om het concept meer bekendheid te geven".

 

Bron: Steunpunt Groene Zorg

Beeld: VTM

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek