header.home link

Crevits wil 1.000 ambassadeurs ‘Lekker van bij ons’ tegen eind dit jaar

18 augustus 2021

Vandaag dragen al zo’n 250 ondernemingen het label ‘Lekker van bij ons’ voor de promotie van lokale producten van boer tot burger. Dat aantal wil Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits (CD&V) tegen eind dit jaar verviervoudigen.

hildecrevits-lekkervanbijons-label-charter-1250

Minister Crevits bracht woensdag een bezoek aan twee nieuwe ambassadeurs voor ‘Lekker van bij ons’, het label waarmee lokale voeding meer in de kijker gezet wordt. Het vloeide voort uit een charter dat begin juni door 31 partners uit de voedingsindustrie werd ondertekend met als doel om de afstand tussen boer en burger te verkleinen.

De volledige Vlaamse voedingssector – van primaire productie tot kleinhandel en van verwerking tot de korte keten en de horeca – schaarde zich hiermee voor het eerst achter één sterk gemeenschappelijk doel: blijvende aandacht voor onze lokale voeding en lokale Vlaamse producten.

“Onze lokale voeding wordt vandaag gepromoot door 250 ambassadeurs”, aldus Crevits. “Dat gaat van cafés en restauranthouders, winkeliers, tot landbouwers en producenten. Voor het einde van dit jaar willen we er minstens 1.000. Het momentum is er, mensen hebben de lokale producten (her)ontdekt. Dat moeten we volop promoten.”

Het charter vertaalt zich in verschillende concrete acties op het vlak van marketing, promotie en opleiding. Doel is om de fierheid voor lokale voeding aan te wakkeren, de voorkeur voor deze producten en de herkenbaarheid te verhogen en zowel de consument als de professional bewuster te doen kiezen voor producten van bij ons.

0

91 Ambassadeurs onder landbouw/producenten

0

91 Ambassadeurs bij verwerkers

0

38 Ambassadeurs in de handel

0

19 Ambassadeurs in de horeca

“Eén van de meest in het oog springende acties is het ambassadeurschap ‘Lekker van bij ons’. Overal in het straat- en winkelbeeld verschijnt het label ‘Lekker van bij ons’, dat staat voor lokale productie, kwaliteit, duurzaamheid, innovatie, passie en uiteraard een uitmuntende smaak”, verduidelijkt Crevits. Ondertussen hebben al 239 ondernemers het label ‘Lekker van bij ons’ gekregen, waaronder 91 landbouwers. Voor het einde van het jaar willen we minstens 1.000 ambassadeurs verspreid in Vlaanderen.”

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek