Meest recent
Duik in het archief
-
Nieuwe expo Gentse Gronden illustreert afwezigheid van een landbouwgrondenbeleid
Eind deze week start in het STAM, het Gentse stadsmuseum, de zes maanden durende expo 'Gentse Gronden'. In samenwerking met het Instituut voor Landbouw-, Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO)... -
Baliehof produceert tweede beste kaas ter wereld, maar uitbreiden wordt moeilijk
De crème de la crème van de kazen, die vind je in Jabbeke op de Zuivelboerderij Baliehof. De kaas van het Baliehof veroverde de tweede plaats op de World Cheese Awards. Met hun ‘Houtlandse A... -
Het kleine maar veelzijdige ei in de spotlight op Wereld Ei Dag
Vrijdag was het “Wereld Ei Dag’, een dag waarop het ei en zijn voedende waarde centraal stond. Eieren zijn sinds jaar en dag een betaalbare bron van voeding voor vele mensen op de wereld. Da... -
Week van de steak-friet: Landbouw- en horecafamilie brengt biefstuk van wei tot bord
Zwarte peper, gele frietjes en een stukje rood vlees: Belgischer kan een gerecht niet worden dan de steak friet. Traditiegetrouw staat de tweede week van oktober helemaal in het teken van di... -
Helft Vlamingen weet niet waar hun groenten en fruit vandaan komen
Ongeveer de helft van de Vlamingen geeft aan de herkomst van hun groenten en fruit niet te kennen. Dat blijkt uit een bevraging van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing.... -
Maaltijdbezorger Foodbag bestrijdt concurrenten met lokale producten
De Belgische leverancier van maaltijdboxen Foodbag weet goed stand te houden in een markt die gedomineerd wordt door buitenlandse spelers zoals HelloFresh. Met de nadruk op lokale, seizoensg... -
Belgisch brouwgerst in de lift: Cristal en Arvesta schroeven lokale samenwerkingen op
België is een bierland. Maar de gerst waarmee ons bier gemaakt wordt, komt zelden van Vlaamse velden. Pilsmerk Cristal en land- en tuinbouwbedrijf Arvesta willen hier verandering in brengen,... -
Vlaams-Brabantse kost op eetstand in Werchter
Voor het tweede jaar op een rij kunnen de festivalgangers op Rock Werchter gerechten proeven met ingrediënten recht van de lokale boer. Elke dag maakt TV-kok Loïc Van Impe een gerecht klaar... -
Stad Gent koppelt landbouwbeleid aan lokaal voedselbeleid
Het Gentse stadsbestuur lanceert binnenkort een oproep aan landbouwers om pilootprojecten te starten op gronden van het OCMW. Ze mogen die pachtvrij gebruiken voor stadsgerichte landbouwproj... -
Voorkeur voor inlandse producten maar die zijn te weinig herkenbaar
Als de Belg verse voeding koopt doet hij dat voornamelijk op basis van de prijs en de zintuiglijke waarnemingen. De helft van de Belgen hecht ook belang aan het land van herkomst, met voorke...
Dossier