Chiquita opent fruitbars in Antwerpen en Brussel

Na de smoothies en het fruit in potjes krijgt Vlaanderen nu ook echte fruitbars. In Antwerpen en Brussel heeft Chiquita een fruitbar geopend.
20 juli 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08

Na de smoothies en het fruit in potjes krijgt Vlaanderen nu ook echte fruitbars. Antwerpen en Brussel zijn de eerste twee steden waar het bananenmerk Chiquita een fruitbar geopend heeft. Op de kaart staat alles met fruit, van smoothies en salades tot sappen en yoghurt. Tegen eind dit jaar plant Chiquita 25 fruitbars in Europa.

De zogeheten 'Chiquita Fruit Bars' zijn geen shops waar je enkel bananen kan kopen. "We zijn de grootste bananenproducent ter wereld, maar hebben ook veel ervaring met andere fruitsoorten", zegt Jan Beckers van Chiquita in Het Laatste Nieuws. "In onze trendy bars kan de consument genieten van fruit in al zijn vormen. Het aanbod is zeer uitgebreid en seizoensgebonden. We willen het fruit ook dichter bij de mensen brengen door het in potjes aan te bieden of per stuk, bijvoorbeeld in tankstations".

"De Belg eet gemiddeld één portie fruit per dag", weet Beckers. "Dat is veel te weinig, in de rest van Europa is dat dubbel zoveel. Het probleem is niet dat we geen fruit lusten, want 89 procent van de Belgen wil meer fruit eten. Toch maakt slechts 37 procent die belofte waar. De meest gehoorde reden is dat fruit niet beschikbaar is wanneer men er zin in heeft. Daarom vind je onze fruitbars op drukke plaatsen, vlakbij winkels en kantoren".

De vestigingen op de Antwerpse Keyserlei en in de Brusselse Kleerkopersstraat zijn 'proefstations' voor de rest van Europa. "De Belg is als geen ander verzot op exotisch fruit en is bovendien erg kritisch. Dat maakt hem de ideale tester voor productinnovatie". Vorige zomer werden overigens al zeven 'fruitcafés' geopend in Duitsland en één in Zwitserland. "Daar zijn ze een enorm succes en we verwachten hetzelfde voor België. Ook in ons land wordt nu overigens al aan verdere uitbreiding gedacht". 

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek