Boerenbond koopt 3,7 miljoen KBC-aandelen

Eind januari 2009 beslisten de stabiele aandeelhouders rond KBC tot een bijkomende aankoop van aandelen van de op de beurs fel geplaagde bank. Zo kocht de MRBB, de holding rond Boerenbond 3,7 miljoen aandelen van KBC.
14 april 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

Eind januari 2009 beslisten de stabiele aandeelhouders rond KBC tot een bijkomende aankoop van aandelen van de op de beurs fel geplaagde bank. Zo kocht de MRBB, de holding rond Boerenbond 3,7 miljoen aandelen van KBC. Voorlopig zou Boerenbond geen bijkomende aandelen meer kopen. 

Half januari, toen het aandeel van KBC kelderde, gaf Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche tijdens een interview in De Morgen te kennen dat het van plan was om de haar positie als referentieaandeelhouder in KBC te versterken. “Boerenbond doet die om drie redenen”, legde hij toen uit.

“Eerst en vooral is er de historische band die tot 1892 teruggaat. Een eigen financieel beslissingscentrum is ook belangrijk voor onze sector. En het derde element is de Vlaamse fierheid. Denk aan de jaren negentig met wat Gaston Geens in gang gestoken heeft. Dat zit er nog altijd een beetje in”, aldus Vanthemsche.

Eind 2008 bezat de MRBB 42,56 miljoen aandelen, of een belang van 11,9 procent in KBC. Met de bijkomende aankoop van 3,7 miljoen aandelen, klimt het aantal naar 46,3 miljoen aandelen, of een belang van 12,94 procent. Het percentage aandelen in handen van de vaste aandeelhouders zou dit jaar lichtjes toegenomen zijn.

De grootste referentieaandeelhouder, Cera/KBC Ancora, geeft geen cijfers over zijn belang in KBC. "Maar ons belang is zeker niet verminderd", stelt gedelegeerd bestuurder Franky Depickere. Ook enkele familiale aandeelhouders zouden bijgekocht hebben.

 

Bron: Trends/De Tijd

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek