BoerBurgerBelangen neemt in drie provincies deel aan Vlaamse verkiezingen

In Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen heeft de nieuw opgerichte partij Boer Burger Belangen een kandidatenlijst ingediend voor de komende Vlaamse verkiezingen. De partij, die ontstond na de grote verkiezingsoverwinning van BoerBurgerBeweging in Nederland, zet zich in de markt met de slogan ‘Omdat het BBBeter moet’.

17 april 2024 Griet Lemaire
BBB-rijkevorsel-1170x779

“BBB is ontstaan uit de overtuiging dat het tijd is voor verandering”, staat te lezen in een persbericht. “In het huidige politieke klimaat is de afstand tussen de politieke klasse en de gewone burger te groot geworden. De dagelijkse uitdagingen en zorgen van de burgers worden niet altijd begrepen of serieus genomen door de traditionele partijen.” Dat merkte de partij op bij het verzamelen van de handtekeningen die nodig waren om deel te mogen nemen aan de verkiezingen. “We willen ons richten op de echte bezorgdheden van mensen”, zegt Gunther Van Ginkel die in de provincie Antwerpen opkomt voor BBB.

De speerpunten van BoerBurgerbelangen draaien volgens de partij om de echte bezorgdheden van de mensen: betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg, kwalitatief onderwijs voor alle kinderen, werkgelegenheid verhogen, de veiligheid in de maatschappij opnieuw garanderen en zorgen voor toekomstperspectief voor alle ondernemers. “We willen werk maken van concrete acties die het leven van alle Vlamingen verbeteren, met bijzondere aandacht voor noden van de landbouwers”, klinkt het.

Op elke lijst staan er volgens de partij mensen met een sterke binding met landbouw. Daarnaast is de lijst “een afspiegeling van de maatschappij met studenten, arbeiders, bedienden, zelfstandigen, landbouwers, hooggeschoolden, huisvrouwen, enz.”, luidt het. BBB-voorzitter Tine Hermans zal de lijst in Antwerpen aanvoeren. In Limburg trekt Peter Smeets, onafhankelijk gemeenteraadslid in Peer, de BBB-lijst. In Oost-Vlaanderen staat Patrick Smet, loonwerker en gewezen varkenshouder, op de eerste plaats. In West-Vlaanderen zal de partij wel samenwerken met de kleine partij L99. In Vlaams-Brabant werd geen lijst ingediend.

Om een zetel te scoren, heeft de partij in elke provincie vijf procent nodig, terwijl dat in Limburg zes procent is. Dat zal geen eenvoudige taak worden voor de jonge partij die geen echte kopstukken heeft en die ook geen nationale uitstraling heeft. “We rekenen erop dat de steun die we op de straat horen, zich ook zal vertalen in stemmen op 9 juni”, aldus BBB.

Nieuwe boerenpartij GBVV switcht BBB voor ‘Voor U’-partij van Els Ampe
Uitgelicht
De nieuwe boerenpartij Gezond Boerenverstand Vlaanderen (GBVV) trekt zich na vier maanden terug uit de fusie die in oktober werd aangegaan met BoerBurgerBelangen (BBB). “De la...
29 januari 2024 Lees meer

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek