Bezwaren tegen uitbreiding glastuinbouwbedrijf in Lier

Buren hebben bezwaren ingediend tegen de uitbreiding van een glastuinbouwbedrijf in Lier. Er is een overname in de maak en de nieuwe zaakvoerder heeft plannen om een extra serre van meer dan 20.000 vierkante meter op te trekken. "Die gaat hier heel het landschap bepalen en het uitzicht verpesten", zegt buurtbewoner Stefaan Aerts in de Gazet van Antwerpen.
8 september 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:09

Buren hebben bezwaren ingediend tegen de uitbreiding van een glastuinbouwbedrijf in Lier. Er is een overname in de maak en de nieuwe zaakvoerder heeft plannen om een extra serre van meer dan 20.000 vierkante meter op te trekken. "Die gaat hier heel het landschap bepalen en het uitzicht verpesten", zegt buurtbewoner Stefaan Aerts in de Gazet van Antwerpen.

De aanvraag tot uitbreiding werd ingediend door de bvba Zuet van Ludo Gielis. De bekende struisvogelboer is van plan om zijn tuinbouwbedrijf te verkopen. "Momenteen is in de glastuinbouw een trend van schaalvergroting aan de gang. Wij zijn niet meer van de jongste en onze kinderen willen de zaak niet voortzetten. Daarom hebben we ervoor gekozen om de bvba te laten overnemen. Onze struisvogelkwekerij maakt geen deel uit van de vennootschap, en die zetten we verder".

Als de aanvraag tot uitbreiding goedgekeurd wordt, is meteen ook de overname een feit. De geïnteresseerde overnemer is een bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver. Dat is van plan om zwaar te investeren in een wkk-installatie. Indien de buren dat willen, is Gielis bereid om met hen naar de kandidaat-overnemer te gaan zodat die zijn plannen persoonlijk kan toelichten. "Er is echt niets om ongerust over te zijn", zegt hij.

Maar niet alle buren zijn het daar mee eens. Stefaan Aerts, die bezwaar heeft ingediend, merkt op dat de nieuwe serre een pak groter zou zijn dan diegene die er nu al staat. Dat de constructie zeven meter hoog wordt, maakt hem ongerust. Bovendien zouden de erg smalle straten in de directe omgeving van het bedrijf ongeschikt zijn om er vrachtwagens door te jagen.

Bron: Gazet van Antwerpen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek