header.home link

BelOrta en REO Veiling behalen VN-duurzaamheidscertificaat

29 oktober 2020

Beide veilingen worden met het prestigieuze certificaat beloond voor alle acties van de voorbije 3 jaar in het kader van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Lees meer over:

Tijdens de Voka-Dag Duurzaam Ondernemen mochten de fruit- en groenteveilingen BelOrta en REO het SDG Pioneer-certificaat in ontvangst nemen. Dit certificaat wordt uitgereikt door Unitar, een instelling van de VN, dat ondernemingen beloont die zich engageren om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te behalen.

Voor REO Veiling ging het van kleine ‘good housekeeping’-aanpassingen over sensibiliseringsacties en procesinnovaties tot belangrijke investeringen voor de uitbouw van de bedrijfsinfrastructuur.

“De consument koopt verse groenten en fruit omdat ze lekker en gezond zijn”, vertelt Herwig Willaert van REO Veiling. “Maar diezelfde consument laat ook steeds meer de herkomst van de producten en hun duurzaam productieproces meewegen bij de keuze van zijn voedingsmiddelen. Hij is zich immers hoe langer hoe meer bewust van de wereld om hem heen en de verantwoordelijkheid die we er samen voor dragen. Vanuit die bezorgdheid grijpt de consument vandaag graag terug naar groenten en fruit die geteeld zijn met respect voor een economisch verantwoord productieproces, het menselijk welzijn en milieuzorg. Het zijn de drie basispijlers van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).”

Dit is geen eindpunt, maar een motivatie om verder te evolueren en te verduurzamen

Wim Hubrechts - Coördinator duurzaamheid BelOrta

Ook BelOrta toont met deze onderscheiding dat het duurzaam ondernemen hoog in het vaandel draagt. “Tal van zaken kwamen de voorbije jaren aan bod waaronder de vervanging van klassieke verlichting in alle loodsen door ledverlichting, de opvang en het gebruik van regenwater, minder individuele verpakkingen in plastic, bijdrage aan onderzoek en ontwikkeling ten voordele van de producenten, sponsoring van goede doelen bij onder meer primeurverkopen, acties om de tevredenheid en het welzijn van de werknemers te bevorderen, …”, duidt Wim Hubrechts, coördinator duurzaamheid.

Duurzaam ondernemen is voor BelOrta meer dan enkele grote heel zichtbare acties. “Het zit in ons DNA als coöperatieve onderneming en is een belangrijke waarde voor elk van de 400 BelOrta-medewerkers. We passen het toe bij elke actie, in elk proces. We zijn uiteraard heel blij met deze erkenning, maar dit is zeker geen eindpunt, het is een motivatie om verder te evolueren en te verduurzamen”, aldus Hubrechts.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek