Agrocoach brengt land- en tuinbouwbedrijven in kaart

In november start het Innovatiesteunpunt met een nieuwe sessie van Agrocoach, een leertraject in beperkte kring, onder begeleiding van innovatieconsulenten en experts. "De kracht van dit leertraject ligt in het feit dat je in groep en met begeleiding van experts zoekt naar antwoorden op individuele uitdagingen", legt consulent Gert Van Thillo uit.
13 september 2010  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:12
Lees meer over:

In november start het Innovatiesteunpunt voor land- en tuinbouw van Boerenbond met een nieuwe sessie van Agrocoach, een leertraject in beperkte kring, onder begeleiding van innovatieconsulenten en experts. "De kracht van dit leertraject ligt in het feit dat je in groep en met begeleiding van experts zoekt naar antwoorden op individuele problemen, uitdagingen of kansen", legt Gert Van Thillo van het Innovatiesteunpunt uit.

Het Innovatiesteunpunt contacteert de land- en tuinbouwers die inschrijven voor Agrocoach 'Breng je bedrijf in kaart' om hun bedrijf beter te leren kennen. Op basis van die informatie stelt het Innovatiesteunpunt kleine teams samen van een tiental bedrijfsleiders, uit verschillende sectoren maar met een gelijkaardige ingesteldheid. Deze teams komen samen op wisselende locaties binnen en buiten de sector.

De deelnemers bereiden zich voor op de sessies aan de hand van een syllabus zodat de theorie tijdens de sessie beperkt blijft en de nadruk ligt op het van elkaar leren. "De deelnemers vertellen open aan elkaar hoe zij bepaalde kansen, problemen of uitdagingen aanpakken, wat het traject erg verrijkend maakt", aldus Gert Van Thillo.

De deelnemers krijgen feedback van de andere deelnemers, van de consulenten of van een zogenaamde gastexpert, een bedrijfsleider van buiten de sector, met veel ervaring in de problematiek. De ervaring leert dat ondernemers vanuit hun eigen ervaringen goed advies kunnen bieden bij een aantal uitdagingen van de anderen. Dergelijke informatie blijft vanzelfsprekend vertrouwelijk binnen de groep land- en tuinbouwers.

Deelnemers bepalen mee de inhoud die ze in de sessies aan bod willen zien komen. Zo speelt het Innovatiesteunpunt maximaal in op de specifieke vragen van bedrijfsleiders. Gedurende het hele traject kunnen de deelnemers met al hun vragen terecht bij de consulenten van het Innovatiesteunpunt.

Na het traject moet een bedrijf duidelijk in kaart gebracht zijn, moeten de werkpunten voor de bedrijfsvoering geïdentificeerd zijn en wordt een actieplan voor het bedrijf op papier gezet. Ook daarna blijven de innovatieconsulenten verder beschikbaar voor een trajectbegeleiding op maat.

Meer info: Gert Van Thillo (016/286131)

Bron: Boer&Tuinder

Beeld: Innovatiesteunpunt

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek