Activisten hekelen paardenvleeshandel in Italië

nieuws
Een video van de Italiaanse dierenrechtenorganisatie LAV toont hoe paarden samengepakt soms 46 uur aan een stuk vanuit Spanje naar Italië worden vervoerd. De dieren krijgen onvoldoende eten en drinken, en ze staan in hun eigen uitwerpselen terwijl de temperatuur in de zomer de veertig graden overstijgt. De Italiaanse markt is goed voor 84 procent van alle transport van levende paarden doorheen Europa, bestemd voor de slacht. In 2006 waren 80.000 van de zowat 170.000 in Italië geslachte paarden uit het buitenland afkomstig.
13 februari 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:02
Dierenrechtenactivisten verspreiden een video om kritiek te kunnen spuien op wat ze het wrede transport van jaarlijks tienduizenden paarden naar Italië noemen. Daar worden de dieren vervolgens geslacht door de vleesindustrie. De video van de Italiaanse dierenwelzijnsorganisatie LAV toont hoe paarden samengepakt soms 46 uur aan een stuk vanuit Spanje naar Italië worden vervoerd. De dieren krijgen onvoldoende eten en drinken, en ze staan in hun eigen uitwerpselen terwijl de temperatuur in de zomer de veertig graden overstijgt.

Waar er al 125 jaar gekoeld transport voor vlees bestaat, lijden jaarlijks nog miljoenen paarden, runderen, varkens, schapen en geiten tijdens transport naar plaatsen waar ze worden geslacht voor onnodige consumptie door de mens, aldus Roberto Bennati van de LAV. Volgens de organisatie is Italië de "negatieve recordhouder" omdat het de grootste consument is van paardenvlees in Europa. Vele van de voor het slachthuis bestemde dieren worden geïmporteerd uit Spanje en Oost-Europa, in het bijzonder Litouwen, Roemenië en Polen.

De Italiaanse markt is goed voor 84 procent van alle transport van levende paarden doorheen Europa, bestemd voor de slacht. In 2006 waren 80.000 van de zowat 170.000 geslachte paarden uit het buitenland afkomstig. De LAV wijst erop dat het ongezond transport van de dieren ook een negatieve impact kan hebben op de consumerende mens. Zieke en zwakke dieren riskeren sneller ziek te worden en ziektes te verspreiden, klinkt het.(KS)

Meer informatie: LAV

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek