Melkquotum niet langer hinderpaal voor VLIF-steun

Voor investeringen in de melkveehouderij die het mogelijk maken om op bedrijfsniveau meer melk te produceren dan het toegekende melkquotum kan voortaan steun vanuit het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) verkregen worden. Voordien werden dergelijke investeringen uitgesloten van steun. Dat meldt het Agentschap voor Landbouw en Visserij.
14 april 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:48
Lees meer over:

Voor investeringen in de melkveehouderij die het mogelijk maken om op bedrijfsniveau meer melk te produceren dan het toegekende melkquotum kan voortaan steun vanuit het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) verkregen worden. Voordien werden dergelijke investeringen uitgesloten van steun. Dat meldt het Agentschap voor Landbouw en Visserij.

Het verlenen van steun aan investeringen die de productiecapaciteit doen uitstijgen boven het individuele quotum kadert in het gewijzigd beleid. Dat is er op gericht om de overgang naar een tijdperk zonder melkquota soepel te laten verlopen. Melkveehouders die hun bedrijfsstructuur aanpassen kunnen toekomstgericht investeren zonder gelijktijdig te investeren in bijkomend melkquotum, zo luidt de redenering.

De steunmaatregel is enkel van toepassing binnen duidelijk vastgelegde grenzen. De investering is volledig subsidiabel indien de bedrijfscapaciteit uitgedrukt in een aantal plaatsen voor melkkoeien na investeringen niet groter is dan de aanvaardbare capaciteit vermeerderd met vijftien procent of niet groter is dan vijftig plaatsen voor melkkoeien. Voor grotere bedrijfsuitbreidingen gelden strengere regels.

Meer informatie: VLIF-steun investeringen melkveehouderij

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek