Landbouwhype doet winst Cargill met kwart toenemen

De winst van Cargill is tussen september en november met een kwart toegenomen tot 1,19 miljard dollar. Cargill is wereldmarktleider in landbouwgrondstoffen. De vraag naar maïs en sojabonen was vorig jaar erg groot. Ook de handel in meststoffen was erg lucratief door de 64 procent die Cargill bezit in Mosaic.
14 januari 2009  – Laatste update 4 april 2020 14:46
Lees meer over:

De winst van de Amerikaanse agroreus Cargill is tussen september en november met een kwart toegenomen tot 1,19 miljard dollar. De vraag naar maïs en sojabonen was vorig jaar erg groot. Ook de handel in meststoffen was erg lucratief door de 64 procent die Cargill bezit in Mosaic, het nummer twee in meststoffen in de VS.

Ook tijdens de eerste zes maanden van 2008 boekte Cargill al mooie winstcijfers. De winst bedroeg 2,68 miljard dollar, een stijging van 43 procent in vergelijking met dezelfde periode van het jaar voordien. "Ondanks de turbulente toestand hebben we in het voorbije kwartaal stevig gepresteerd", zegt ceo Greg Page. "Het financiële systeem stond onder druk, de prijzen voor energie en landbouwgrondstoffen maakten een diepe val en het economische klimaat zag er in de industrielanden belabberd uit. Door onze focus op de markt en risicobeheer hebben we ons goed uit de slag getrokken".

Niettemin beseft Page dat Cargill niet immuun is voor de recessie. "Maar de aard van onze producten en diensten, de diversiteit van onze activiteiten en de gehanteerd financiële discipline moeten voor de nodige veerkracht zorgen", luidt het. Cargill is het grootste privébedrijf ter wereld. Het bedrijf is dan ook wereldmarktleider in landbouwgrondstoffen. Het heeft grote belangen in Izegem en in alle Belgische havens.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek