"Geen gestructureerd overleg met Belgian Dairy Board"

We hebben een constructief gesprek gehad met de melkerijen, meldde de Belgian Dairy Board dinsdag in een persbericht. "Daarmee wordt gesuggereerd dat er een overleg is geweest met de georganiseerde zuivelindustrie, maar dat is helemaal niet waar", reageert Renaat Debergh van BCZ, de federatie van de zuivelindustrie.
27 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:48
Lees meer over:

We hebben een constructief gesprek gehad met de melkerijen, meldde de Belgian Dairy Board dinsdag in een persbericht. "Daarmee wordt gesuggereerd dat er een overleg is geweest met de georganiseerde zuivelindustrie, maar dat is helemaal niet waar", reageert Renaat Debergh van BCZ, de federatie van de zuivelindustrie.

Volgens de Belgian Dairy Board werd met "de melkerijen" gepraat over een wijziging van hun statuten en de overdracht van een aantal bestuursmandaten aan de melkveehouders. Er werd afgesproken dat de zuivelbedrijven de "suggesties" van de Belgian Dairy Board zouden voorleggen aan "hun organisatie", waarna de gesprekken worden verdergezet op Vlaams en Waals niveau.

Renaat Debergh valt echter uit de lucht. "BCZ is de enige federatie van de zuivelindustrie in ons land en vertegenwoordigt 98 procent van de melkophaling. Ik heb vandaag (woensdag, nvdr) heel wat van mijn leden aan de telefoon gehad en ik ken momenteel nog niemand die aan de bewuste vergadering deelnam. Er is ook nog niemand die mij gecontacteerd heeft om de zogezegde suggesties over te maken".

De woordvoerder van BCZ merkt ook op dat de Belgian Dairy Board voorafgaandelijk haar leden opgeroepen had om massaal brieven te schrijven naar de zuivelindustrie. "Alle zuivelbedrijven van België samen hebben tot hiertoe minder dan tien brieven ontvangen. Dat stemt overeen met minder dan 0,1 procent van alle melkleveraars".

"Het uitsturen van ronduit misleidende persberichten zal de representativiteit van de Belgian Dairy Board alvast niet ten goede komen", besluit Renaat Debergh.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek