Agrofront voert actie op jaarvergadering BCZ

Om de lage melkprijzen aan te klagen, is het Agrofront van plan om vrijdag actie te voeren op de jaarvergadering van BCZ, de federatie van de zuivelindustrie. Hiermee wijzen we de zuivelindustrie en distributie op hun verantwoordelijkheid. Enkel een betere melkprijs kan de Belgische zuivelsector gezond houden, luidt het in een persbericht.
10 juni 2009  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:49
Lees meer over:

Om de lage melkprijzen aan te klagen, is het Agrofront van plan om vrijdag actie te voeren op de jaarvergadering van BCZ, de federatie van de zuivelindustrie. Hiermee wijzen we de zuivelindustrie en distributie op hun verantwoordelijkheid. Enkel een betere melkprijs kan de Belgische zuivelsector gezond houden, luidt het in een persbericht.

Het Agrofront maakt zich zorgen omdat veel melkveehouders al een hele tijd onder de kostprijs werken. Een arbeidsinkomen wordt niet verdiend. De boerenbonden eisen niet alleen een betere melkprijs, maar ook een grotere transparantie doorheen de keten en een constructief interprofessioneel overleg.

Dit standpunt gaat het Agrofront in de verf zetten tijdens de jaarvergadering van BCZ, die vrijdagochtend doorgaat in Grimbergen. Het Agrofront overkoepelt het ABS, Boerenbond en de Waalse landbouworganisatie FWA.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek