Zware winstval voor Kraft Foods in vierde kwartaal

Kraft Foods Inc, de op een na grootste voedingsproducent ter wereld, heeft in het vierde kwartaal zijn winst met bijna driekwart zien dalen tegenover het slotkwartaal van 2007. Het bedrijf, dat ook drie productievestigingen heeft in België, verlaagt de prognoses voor 2009. Kraft Foods heeft in België zijn algemene diensten en commerciële afdelingen in Halle, chocoladefabrieken in Halle en Herentals en een kaas- en snackfabriek in Rhisnes, nabij Namen. In december raakte bekend dat in Namen 64 van de 537 banen verdwijnen.
5 februari 2009  – Laatste update 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Kraft Foods Inc, de op een na grootste voedingsproducent ter wereld, heeft in het vierde kwartaal zijn winst met bijna driekwart zien dalen tegenover het slotkwartaal van 2007. Het bedrijf, dat ook drie productievestigingen heeft in België, verlaagt de prognoses voor 2009.

De kwartaalwinst kwam uit op ongeveer 127 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 455 miljoen euro. De cijfers werden negatief beïnvloed door de zwakke Amerikaanse markt, door druk op de prijzen en door afschrijvingen van activa, zo luidt het. Over het volledige jaar 2008 zag Kraft Foods de nettowinst wel toenemen, met 12 procent, tot 2,25 miljard euro. De jaaromzet steeg met 17 procent tot 32,8 miljard euro.

Het bedrijf verwacht dit jaar een organische omzetgroei van nog ongeveer 3 procent. Tot nu toe was uitgegaan van "minstens 4 procent". Ook de winstverwachting wordt teruggeschroefd, van "minstens 2 dollar" tot 1,88 dollar per aandeel. Kraft Foods heeft in België zijn algemene diensten en commerciële afdelingen in Halle, chocoladefabrieken in Halle en Herentals en een kaas- en snackfabriek in Rhisnes, nabij Namen.

In december raakte bekend dat in Namen 64 van de 537 banen verdwijnen. Kraft is de op een na grootste voedingsproducent ter wereld, na het Zwitserse Nestlé.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek