Zure appel houdt huid van Michelle Obama strak

De Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama ziet er nog altijd fris en monter uit. Ze maakt dan ook gebruik van de stamcellen van een zeldzame Zwitserse appel.
1 december 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:10
Lees meer over:

De bijna 46-jarige Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama ziet er nog altijd fris en monter uit. Ze maakt dan ook gebruik van de stamcellen van een zeldzame Zwitserse appel. Sindsdien is de appelvariëteit Uttwiler Spätlauber de nieuwste hype in cosmeticaland. De enige fruitboer met appelbomen van dit ras wordt er echter helemaal niet rijk van.

Sinds appelen het hele jaar door ingevoerd worden uit alle windstreken zet geen enkele Zwitser nog zijn tanden in de Uttwiler Spätlauber, een appelsoort uit het kanton Thurgau. De variëteit is immers veel te zuur. Ooit had deze appel wel één groot voordeel in vergelijking met andere rassen: je kon hem een hele winter lang bewaren zonder dat hij verrimpelde.

Wetenschappers zijn er nu van overtuigd dat hetgeen werkt bij de Uttwiler Spätlauber, ook effect heeft op de perzikzachte huiden van vrouwen in het westelijk halfrond. Mibelle Biochemistry, een filiaal van de grootste Zwitserse supermarktketen Migros, startte vijf jaar geleden met het onderzoek. "We konden aantonen dat de stamcellen van onze appel een gunstige invloed hebben op de stamcellen die de menselijke huid jonger, veerkrachtig en rimpelloos houden", zegt woordvoerster Beata Hurst.

In totaal zijn vandaag een honderdtal bedrijven koortsachtig aan het werk om zo snel mogelijk met een eigen product uit te pakken, op basis van de Uttwiler Spätlauber. Maar de bomen die deze variëteit dragen zijn bijzonder schaars geworden omdat de appel niet meer gegeten wordt. Vijf jaar geleden stonden de twintig resterende bomen in de tuin van Hansrudolf Schweizer. 

Geld heeft de man aan zijn appelen tot hiertoe niet verdiend. Vertegenwoordigers van Mibelle Biochemistry zijn immers een oogstje oneetbare appels gaan inslaan bij Schweizer in ruil voor drie flessen wijn. Het bedrijf beweert een procédé op punt te hebben, waarbij slechts heel weinig originele stamcellen nodig zijn om veel dure potjes gezichtscrème te vullen. Volgens een Zwitsers landbouwmagazine heeft Schweizer intussen bijna al zijn bomen omgelegd - op twee na. 

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek