header.home link

Zuivelbedrijf Olympia komt in handen van Royal A-ware

Het Nederlandse zuivelconcern Royal A-ware neemt de aandelen over van Olympia uit Herfelingen, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Herne. De zuivelfabriek wordt zo onderdeel van de groep Royal A-ware, mits goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). De bestaande afspraken en voorwaarden voor medewerkers en leveraars van Olympia worden gerespecteerd, melden beide bedrijven in een persbericht.

19 april 2022  – Laatste update 19 april 2022 13:34
Lees meer over:
olympiazuivelmelkroyalaware-1250

Olympia stelt zowat 170 mensen tewerk en boekt een omzet van ongeveer 95 miljoen euro. Het bedrijf haalt binnen een straal van 80 kilometer dagelijks verse weidemelk op in de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Namen. Olympia heeft 169 leveraars, goed voor zo’n 100 miljoen liter. Het bedrijf produceert een breed scala aan producten, waaronder melk, melkconcentraat, verse en houdbare room, boter, desserts en basis voor ijsbereidingen.

Olympia werd in 1946 opgericht onder de naam "Zuivelfabriek van Herfelingen". In 1991 werd een nieuwe fabriek gebouwd die zelf PE flessen produceert voor UHT melk en room, waardoor internationale klanten en zuivelgroepen zoals Lactalis en Danone aangetrokken werden. Na een brand in 2012 in de dessertafdeling werd een nieuwe versafdeling opgericht. Naast het merk Olympia worden in Herfelingen ook veel private labels geproduceerd. Zo doet bijna elke grootwarenhuisketen in België een beroep op Olympia voor een of meerdere verse producten.

Directeur Luc Van Impe ziet sterke overeenkomsten in de historiek en de filosofie van beide bedrijven. “Royal A-ware is daarmee de perfecte partij voor ons. Met deze stap ontstaat een sterke financiële basis die zorgt voor stabiliteit en de continuïteit van Olympia garandeert”, zegt hij. “Samen met de familie Huygh en mijn broer Marc heb ik er alle vertrouwen in dat dit de beste keuze is voor onze medewerkers, leveraars en klanten.”

melkpoedertorens-aalter-royalaware-NB

Groeiambitie in België

De samenwerking met Olympia is voor Royal A-ware een aanvulling op de bestaande activiteiten in België en creëert een sterke basis voor verdere groei. Eerder kondigde het Nederlandse bedrijf al overnames van de melkpoederactiviteiten van FrieslandCampina in Aalter en de failliete Hollebeekhoeve uit Kruibeke aan. Met de bestaande fabriek in Merchtem komt de teller zo op vier productievestigingen in België te staan.

“De zuivelproducten die Olympia in Herfelingen produceert, zijn van oudsher een begrip in België en staan bekend om de goede kwaliteit”, aldus Jan Anker, CEO Royal A-ware. “Het familiebedrijf van de familie Van Impe is in zijn meer dan 100-jarige bestaan een begrip geworden binnen de Belgische zuivel. Dankzij het investeringsprogramma van de familie Huygh is Olympia de laatste jaren sterk gemoderniseerd en klaar voor verdere groei. We zijn dan ook blij dat Luc en Marc Van Impe en Kris Huygh met hun expertise verbonden blijven aan Olympia.”

Bron: Eigen verslaggeving / Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek