header.home link

FieslandCampina verkoopt melkpoedertorens in Aalter

14 december 2020

Het Nederlandse zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft beslist om zijn melkpoederactiviteiten in Aalter te verkopen omdat melkpoeder niet langer tot de kernactiviteiten van het bedrijf behoort. De nieuwe eigenaar komt ook uit Nederland. Royal A-ware is een bedrijf dat onder meer gespecialiseerd is in kaas en dat van plan is om zijn activiteiten met melkpoeder uit te breiden. Dat maakten beide bedrijven bekend.

Lees meer over:
poedertorens aalter_Royal A-ware

De melkpoedertorens van FrieslandCampina in het Oost-Vlaamse Aalter hebben een capaciteit van 45.000 ton. Er werken een 40-tal werknemers. Het is de bedoeling dat die mee overstappen naar de nieuwe eigenaar. FrieslandCampina is in Aalter nog actief met andere activiteiten, zoals lang houdbare melk- en zuivelproducten. “Het is de bedoeling onze in Aalter geplande investeringen voort te zetten”, klinkt het.

Volgens de Nederlandse zuivelgigant is de geplande verkoop in lijn met de strategie van FrieslandCampina om het netwerk verder te optimaliseren “met behoud van de best mogelijke melkverwerking, verdere waardecreatie en kostoptimalisatie”. Vorige week maakte FrieslandCampina nog de intentie bekend zijn fabriek in Genk te willen sluiten, waardoor 211 banen zijn bedreigd.

Wij zijn van plan om te gaan investeren in de fabriek in Aalter om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de vraag van de klant

Royal A-ware

Royal A-ware is een Nederlands familiebedrijf, gespecialiseerd in onder meer kaas. In 2019 was het goed voor een omzet van 1,5 miljard euro. Het bedrijf beschikt over 6 zuivelverwerkingslocatie, waaronder een roomfabriek in Merchtem. “Deze overname past in onze strategie om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen. We zijn van plan om te gaan investeren in de fabriek in Aalter om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de vraag van de klant”, stelt Royal A-ware.

Verwacht wordt dat de overname van de melkpoedertorens in Aalter wordt afgerond voor het einde van het eerste kwartaal van 2021.

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Royal A-ware

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek