header.home link

Wie gaat met de allereerste Women in Ag Award aan de haal?

12 oktober 2022

Het internationale magazine Women in Ag heeft samen met vakbeurs EuroTier een nieuwe award in het leven geroepen om vrouwen in de landbouw in de schijnwerpers te zetten. “Wereldwijd worden vrouwen steeds meer gelijkwaardig aan hun mannelijke collega’s. Toch is er nog werk aan winkel rond de perceptie”, licht hoofdredacteur Kim Schoukens de motivatie toe.

Lees meer over:
vrouwlandbouwboerin-1280

Women in Ag Magazine, het enige internationale digitale magazine uitsluitend gewijd aan vrouwen in de landbouw, is een partnerschap aangegaan met EuroTier, de toonaangevende vakbeurs voor de professionele veehouderij, om een nieuwe award te lanceren: "Women in Ag Awards International". De award staat open voor vrouwen die werkzaam zijn in de landbouw, waaronder boeren, de industrie, de academische wereld en organisaties, en beloont uitzonderlijke en opmerkelijke bijdragen aan het beroep.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de EuroTier 2022 in het Duitse Hannover, waar de prijsuitreiking op 16 november plaatsvindt op de beursstand van organisator DLG, de Duitse landbouworganisatie. “Er is al een internationale jury ingesteld om de inzendingen tijdig voor EuroTier 2022 te beoordelen. We wachten nu eigenlijk tot de nominaties binnenkomen", aldus Kim Schoukens.

Hoe nomineren?

Nominaties staan open voor vrouwen uit de hele wereld die actief zijn in de landbouwsector, van veehouderij en akkerbouw, waaronder landbouwers, monteurs, verkopers, wetenschappers, ingenieurs en onderzoekers tot influencers, bloggers en journalisten. Met een eenvoudige online procedure kunnen zowel individuele kandidaturen als nominaties door derden ingezonden worden.

Er wordt beoordeeld op innovatieve werkmethodes, algemene prestaties en de impact op de landbouwgemeenschap, lokaal of wereldwijd. De internationale jury, die bestaat uit vrouwen uit de landbouwsector, wordt later deze maand voorgesteld op de website van Women in Ag. "We willen het werk van vrouwen in onze sector erkennen en hopelijk bijdragen aan een toekomst waarin Awards specifiek voor vrouwen niet meer nodig zijn", vertelt Schoukens.

Het inschrijfformulier en het wedstrijdreglement zijn te vinden op de website van Women in Ag.

Bron: Eigen verslaggeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek