Wetsvoorstel bezorgt Franse wijnboeren zure nasmaak

In de Franse Assemblee werd deze week een wetsvoorstel ingediend dat de verkoop van alcohol aan spotprijzen en het gratis verdelen van geestrijk vocht voor reclamedoeleinden aan banden wil leggen. Het wetsvoorstel viseert in de eerste plaats de zogenaamde 'flatrate-parties', waar jongeren zich vaak voor weinig geld stomdronken kunnen drinken. De Franse wijnboeren vrezen dat dit onschuldig ogend parlementair initiatief uiteindelijk zal leiden tot een verbod op proeverijen bij wijnbouwers of op evenementen.
13 februari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:07
Lees meer over:

In de Franse Assemblee werd deze week een wetsvoorstel ingediend dat de verkoop van alcohol aan spotprijzen en het gratis verdelen van geestrijk vocht voor reclamedoeleinden aan banden wil leggen. De Franse wijnboeren vrezen dat dit initiatief uiteindelijk zal leiden tot een verbod op proeverijen bij wijnbouwers of op evenementen.

Het wetsvoorstel viseert in de eerste plaats de zogenaamde 'flatrate-parties', waar jongeren zich vaak voor weinig geld stomdronken kunnen drinken. Maar in de Franse krant Le Parisien maakt voorzitster Marie-Christine Tarby van een wijnlobbygroep zich zorgen over de gevolgen voor de klassieke wijnproeverijen.

Krachtens de nieuwe wet zou bovendien ook de verkoop van alcohol in benzinestations verboden worden. En horecabedrijven die nog uitpakken met de bekende 'happy hours' zullen in de toekomst ook hun niet-alcoholisch aanbod aan spotprijzen moeten aanbieden.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek