Werknemers Bonduelle stemmen in met sociaal plan

Bij de Bonduelle-vestiging in Stabroek heeft een ruime meerderheid gestemd voor het sociaal plan voor de sluiting. 89 procent van de bedienden en arbeiders stemden voor. Dat zegt Dany Van Cauwenbergh van het ABVV. Hij heeft het over "een vrij revolutionair plan", omdat arbeiders en bedienden gelijk worden behandeld en omdat ook tijdelijke krachten kunnen genieten van de voordelen van het sociaal plan.
16 mei 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

Bij de Bonduelle-vestiging in Stabroek heeft een ruime meerderheid gestemd voor het sociaal plan voor de sluiting. 89 procent van de bedienden en arbeiders stemden voor, zegt Dany Van Cauwenbergh van het ABVV. Hij heeft het over een "vrij revolutionair plan", omdat arbeiders en bedienden gelijk worden behandeld en omdat ook tijdelijke krachten kunnen genieten van de voordelen van het sociaal plan.

Het sociaal plan bestaat onder andere uit vervroegde brugpensionering op 52 jaar met een extra premie van de werkgever, een verbrekingsvergoeding voor de arbeiders en voor bedienden, een sluitings- of afscheidsvergoeding in verhouding met het aantal dienstjaren, een nettoloongarantie bij werkloosheid, het oprichten van een tewerkstellingscel en arbeidsherverdelende maatregelen waarbij de werknemers van Stabroek kunnen werken in andere vestigingen.

“Een heel goed akkoord”, zegt Steven Rosseel van het ACV. “We hebben zware onderhandelingen gehad maar het maximale er kunnen uithalen. Dit plan kan de vergelijking met andere bij een sluiting doorstaan”. Volgens Rosseel wordt de productie van appelmoes in Rijkevorsel mogelijk opgedreven, waardoor daar misschien een tiental mensen terecht kan.

Daarnaast kunnen zij ook werknemers vervangen die in een andere vestiging aan de slag zijn en op hun 52ste met brugpensioen willen gaan. De sluiting van de Bonduelle-vestiging in Stabroek leidt tot het ontslag van 82 werknemers, waarvan 78 arbeiders en 4 bedienden.
 

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek