WDP bouwt logistiek centrum voor Ter Beke in Nederland

De vastgoedbevak WDP en versevoedingsgroep Ter Beke hebben een akkoord bereikt over de bouw van een logistiek centrum in Nederland. WDP zal 15,6 miljoen euro investeren in het project en zal de site vanaf oktober volgend jaar voor 15 jaar verhuren aan Ter Beke, dat vorig jaar goed was voor een omzet van 393 miljoen euro en een nettowinst van 7,6 miljoen.
12 juni 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:08
Lees meer over:

De vastgoedbevak WDP en versevoedingsgroep Ter Beke hebben een akkoord bereikt over de bouw van een logistiek centrum in Nederland. WDP zal 15,6 miljoen euro investeren in het project en zal de site vanaf oktober volgend jaar voor 15 jaar verhuren aan Ter Beke, dat vorig jaar goed was voor een omzet van 393 miljoen euro en een nettowinst van 7,6 miljoen.

Ter Beke had op zijn aandeelhoudersvergadering eind mei laten verstaan dat de plannen voor een nieuwe vestiging in Nederland nagenoeg rond waren. Op de nieuwe site, die in Nijmegen komt, zal de groep de versnijdings- en verpakkingsactiviteiten van de in 2005 overgenomen dochteronderneming Langeveld/Sleegers onderbrengen, die nu over vier locaties verspreid zijn. Daarnaast zullen er ook de volledige opslag en distributie voor alle Nederlandse activiteiten worden gecentraliseerd.

Met de vernieuwing wil de Oost-Vlaamse voedingsgroep zijn klanten beter kunnen bedienen. Winkelketens vragen steeds nadrukkelijker dat Ter Beke zelf instaat voor het hele proces van versnijden van vleeswaren, het verpakken, het transport en zelfs het voorraadbeheer. Op dat vlak moet de nieuwe site een cruciale rol spelen. Vooral in Nederland hebben voorverpakte vleeswaren een dominante positie verworven in de distributiesector.

Ter Beke verwacht overigens dat de omzet dit jaar ondanks de crisis in positieve zin zal evolueren. Tijdens het eerste kwartaal kwam die omzet nog uit op hetzelfde niveau als in dezelfde periode vorig jaar.

 

Bron: De Tijd

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek