nieuws

Waalse voedingssector wil 3.000 jobs creëren

nieuws
Wagralin, de nieuwe competitiviteitspool van de Waalse voedingsindustrie, wil de komende tien jaar 3.000 extra banen scheppen in de sector. Wagralim werd opgericht in het kader van het Marshallplan dat de Waalse economie er opnieuw bovenop moet helpen. De coördinatie is in handen van Fevia Wallonië. De Waalse voedingsindustrie was in 2006 goed voor een omzet van 6,8 miljard euro en 20.000 jobs. Het is de tweede grootste werkgever in Wallonië en kent sinds 2000 een jaarlijkse groei van 4 procent.
19 september 2007  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:01
Wagralin, de nieuwe competitiviteitspool van de Waalse voedingsindustrie, wil de komende tien jaar 3.000 extra banen scheppen in de sector. Wagralim werd opgericht in het kader van het Marshallplan dat de Waalse economie er opnieuw bovenop moet helpen. De coördinatie is in handen van Fevia Wallonië.

Wagralim heeft nu vier strategische pijlers gedefinieerd die voor de extra banen moeten zorgen en waarvan er duizend rechtstreeks door de competitiviteitspool tot stand moeten komen. Het gaat om 'gezonde voeding', 'productietechnologie en bewaring van voedingsmiddelen', 'bioverpakkingen' en 'duurzaamheid en herwaardering'.

Het doel van Wagralim is om vooral de Waalse kmo's aan te zetten om hun expertise uit te breiden in die vier domeinen en ze de nodige instrumenten te geven om dat waar te maken. De industrie wordt gevraagd projecten in te dienen op vlak van onderzoek en ontwikkeling, investeringen en opleiding. De projecten zijn het gevolg van een samenwerking tussen wetenschappers, maar ook stakeholders die actief zijn op het vlak van opleidingen en export.

Fevia organiseerde woensdag aan de landbouwfaculteit van Gembloux een evenement om Wagralim voor te stellen aan alle ondernemingen van de sector. Het was ook bedoeld om de bedrijven aan te moedigen deel te nemen. De Waalse voedingsindustrie was in 2006 goed voor een omzet van 6,8 miljard euro en 20.000 jobs. Het is de tweede grootste werkgever in Wallonië en kent sinds 2000 een jaarlijkse groei van 4 procent. De sector telt 1.600 bedrijven, waarvan 980 artisanale bakkerijen met minder dan 10 mensen personeel.(KS)

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek