Vredeseilanden verkoopt 100.000 'mannekes'

Duizenden vrijwilligers van Vredeseilanden hebben het voorbije weekend 100.000 sleutelhangers met het bekende mannetje van de ngo verkocht voor de jaarlijkse geldinzamelingsactie van de organisatie. De eerste prognoses geven aan dat het resultaat van de campagne "een stuk beter uitvalt dan vorig jaar", luidt het bij Vredeseilanden.Ten opzichte van vorig jaar hoopt Vredeseilanden dat de campagne tien procent meer opbrengt.
19 januari 2009  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:

Duizenden vrijwilligers van Vredeseilanden hebben het voorbije weekend 100.000 sleutelhangers met het bekende mannetje van de ngo verkocht voor de jaarlijkse geldinzamelingsactie van de organisatie. De eerste prognoses geven aan dat het resultaat van de campagne "een stuk beter uitvalt dan vorig jaar", luidt het bij Vredeseilanden.

Ten opzichte van vorig jaar hoopt Vredeseilanden dat de campagne tien procent meer opbrengt. Het is echter nog wachten op het resultaat van de opbrengst uit overschrijvingen voor dit campagneweekend. Met het geld kan de organisatie haar ontwikkelingsprogramma's in Afrika, Azië en Latijns-Amerika financieren. Vredeseilanden helpt kleine boeren en boerinnen in ontwikkelingslanden een waardig inkomen te verwerven. Dit jaar stond Nicaragua centraal.

"Boerenfamilies leveren er het bewijs dat ze met de juiste ondersteuning via boerenorganisaties en coöperatieven hun producten bij de consument krijgen tegen een rechtvaardige prijs", zegt de organisatie in de mededeling. "We kunnen honger en armoede in de wereld écht aanpakken als we ervoor zorgen dat boeren en boerinnen wereldwijd een waardig inkomen verdienen uit duurzame landbouw. Zij kunnen de wereld voeden en produceren milieuvriendelijker waardoor ze de druk op de planeet verlichten", aldus campagnecoördinator An Bosmans.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek