Voedselagentschap vindt geen dioxine in Iers vlees

Naar aanleiding van de dioxineverontreiniging in het Ierse varkensvlees is het Voedselagentschap ook overgegaan tot het nemen van stalen van Iers rundvlees op de Belgische markt. Er werden 21 monsters genomen, verspreid over heel het land. De resultaten van deze monsters zijn conform de geldende normen, zo heeft het agentschap dinsdag gemeld. Iers varkensvlees geproduceerd tussen 1 september en 6 december 2008 werd al uit de handel genomen en geblokkeerd.
16 december 2008  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 14:06
Lees meer over:
Naar aanleiding van de dioxineverontreiniging in het Ierse varkensvlees is het Voedselagentschap ook overgegaan tot het nemen van stalen van Iers rundvlees op de Belgische markt. Er werden 21 monsters genomen, verspreid over heel het land. De resultaten van deze monsters zijn conform de geldende normen, zo heeft het agentschap dinsdag gemeld.

De monsters werden genomen met de bedoeling om elk spoor van verontreiniging van producten die hier in de handel zijn gebracht, op te sporen. De definitieve resultaten raakten intussen gekend en ze zijn conform de bestaande normen, dus veilig voor consumptie, aldus het Voedselagentschap.

Iers varkensvlees geproduceerd tussen 1 september en 6 december 2008 werd al uit de handel genomen en geblokkeerd. In ons land worden meer bepaald alle vleesproducten en afgeleide vleesproducten die meer dan één procent varkensvlees van Ierse oorsprong bevatten uit de gevaarlijke periode uit de handel geweerd en teruggeroepen.

Indien na monstername de analyseresultaten voor dioxines, dioxineachtigen en pcb's conform zijn aan de geldende normen, kunnen deze producten terug in de voedselketen worden gebracht. Het Voedselagentschap blijft intussen de situatie op de voet volgen.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek