Voedingsbedrijf Franky opent nieuw distributiecentrum
nieuwsToen Frans Delmote begin jaren vijftig als zelfstandig verkoper van bereide vleeswaren aan de slag ging, had hij nooit verwacht dat hij het tot marktleider in de distributie van allerlei voedingswaren zou schoppen. "Met een bestelwagen zocht ik toen klanten in West-Vlaanderen", blijkt Frans Delmote terug. "Op mijn eerste dag had ik voor 150 Belgische frank verkocht. Uiteraard had ik toen nooit gedacht dat mijn bedrijvigheid een groot succes zou worden".
In 1976 kreeg de nv Franky, gevestigd langs de Waregemseweg in Wortegem, er met de nv Frank Delmote een broertje bij. Bleef de nv Franky gespecialiseerd in de distributie van charcuterie, bereide gerechten en diepvriesproducten, dan ging de nv Frank Delmote met de productie van spek, bacon, rundsfilet, Ardens gebraad en worsten van start. Vandaag zijn beide bedrijven samen goed voor een omzet van 55 miljoen euro en een personeelsbestand van 145 werknemers. Sinds juni dit jaar is bouwondernemer Willy Naessens hoofdaandeelhouder in beide bedrijven.
"De nv Franky telt 1.200 klanten, hoofdzakelijk ten westen van de as Antwerpen-Brussel-Charleroi. Dat zijn onder meer slagerijen, supermarkten, marktkramers, delicatessewinkels en broodjeszaken", vertelt Frank Delmote die samen met zijn vrouw Hilde De Clercq het pionierswerk van zijn vader uitbouwt. "Mede dankzij overnames van groothandelaars die in ons distributiegebied actief waren, konden wij het omzetcijfer verhogen. Maar door plaatsgebrek was verder groeien uitgesloten. Vandaar de noodzaak voor de bouw van een distributiecentrum".(GL)
Bron: Het Nieuwsblad