Vlaamse subsidie voor productie van gezondere chips
nieuwsHet zou gaan om chips die zeventig procent minder vet bevatten dan chips die in olie gebakken worden. "We merken dat onze consumenten een steeds bewustere keuze maken als het om voedingsmiddelen gaat. Het is onze taak om die keuze voor een verantwoorde levensstijl te vergemakkelijken. We bieden een brede productfolio aan en vernieuwen voortdurend onze producten. Die smaken niet alleen steeds beter, maar ze gaan er ook op vooruit wat de samenstelling betreft", aldus Cees-Jan Adema.
Met de nieuwe productielijn, die volgens Adema wellicht in juni operationeel wordt, hoopt Veurne Snack Foods het productievolume met 27 procent te verhogen. "Dankzij de overheidssubsidie - die voor een periode van drie jaar geldt - willen we medewerkers opleiden om met de nieuwe lijn te werken. Dat betekent uiteraard ook dat er nieuwe arbeidsplaatsen bijkomen, wat een goede zaak is voor de regio", zegt directeur Adema.(KS)
Bron: Het Nieuwsblad